Васко Василев тръгва на грандиозно турне

Майсторът на цигулката ще зарадва феновете си в 15 български града

Култура
22:30 - 03 Април 2019
2414
Васко Василев тръгва на грандиозно турне

Световноизвестният цигулар Васко Василев се готви за грандиозно турне в родината си през ноември, научи Lupa.bg. Като израз на уважение към своите български почитатели, майсторът на струните ще посети 15 български града, като до момента това е най-мащабното му турне в България.

По традиция всяка година момчето-чудо от "Люлин" се връща у нас и изнася концерти, но този път Васко Василев ще постави своеобразен рекорд с музикалния си маратон в България – 15 концерта в рамките на месец.

Майсторът на тънките струни стартира турнето си на 10 ноември в Плевен, след което продължава да омайва феновете си във Велико Търново, Шумен, Русе, Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Асеновград, Смолян и Пазарджик. Концертът на виртуозния цигулар в София ще бъде на 26 ноември в зала 1 на НДК. Турнето на Васко Василев ще приключи на 27 ноември в Благоевград.

Най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон винаги е чакан с огромно нетърпение в родината си, а концертите му се разпродават месеци преди датата. Всяко негово изпълнение е запомнящо се и невероятно вълнуващо. Винаги усмихнат и позитивен, Васко Василев пък с радост се връща в България, за да свири пред родната публика. Той с еднаква лекота изпълнява както класическа, така и модерна музика.

Цигулките са най-скъпите вещи, които Васко Василев притежава. Те са застраховани за колосални суми. Виртуозът ги сравнява с войници, защото до сега не са го предавали преди спектакъл, въпреки че струните им могат да се разстроят с времето.