Ватманка с 32-годишен стаж причинила зверската катастрофа с 3 трамвая

Новини
14:55 - 23 Януари 2020
6180
Ватманка с 32-годишен стаж причинила зверската катастрофа с 3 трамвая

Ватманка с 32-годишен стаж и без нито едно регистрирано през годините нарушение е предизвикала тежката верижна катастрофа с три трамвая в столичния квартал „Дружба”, при която загина младо момче, а 6 пътници бяха ранени. Бруталния пътен инцидент, който взе човешка жертва, се случи около 11:30 часа днес и парализира движението в района.

В интервю за Канал 3 Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт разказа, че ватманката, причинила катастрофата, е сред тежко пострадалите и все още никой не е разговарял с нея. Василев описа как се е стигнало до катастрофата, отнела млад човешки живот: „Едната мотриса не е успяла да спре, удря тази пред нея, а тя от своя страна тази най-отпред. Първият трамвай е спрял заради техническа неизправност. Загиналият е пресичал неправомерно релсите”. Мъжът преди това се возил в авариралия трамвай, но слязъл от него и при опит да пресече линията, бил блъснат. Очевидци твърдят, че мъжът си чатил по телефона, когато бил пометен от мотрисата.

Иво Василев обаче не обясни колко време е стояла на релсите повредената мотриса и поради каква причина следващия трамвай не е спрял навреме, за да избегне сблъсъка.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пък сподели, че 5 от ранените в кървавото трамвайното меле са закарани в болница „Св. Анна”, а една жена – в ИСУЛ, защото е била по-леко ранена. „Травмите са предимно контузии на гръден кош. Не са леки контузиите. Първият трамвай е спрял на релсите заради повреда. След удара е излязъл от релсите. Една от пострадалите е била закарана в ИСУЛ с кола на пожарната”, коментира Катя Сунгарска. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се установяват и причините за възникналия инцидент.