Вътрешният министър привика шефове на ЦСКА, Левски и... Гонзо

Спорт
17:48 - 12 Април 2024
5652
Вътрешният министър привика шефове на ЦСКА, Левски и... Гонзо

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов поиска на мачовете да няма опити за внасяне на пиротехника и да бъде спазван редът, това сподели той на среща с ръководствата на Левски и ЦСКА, както и президента на Българския футболен съюз Георги Иванов и членове на Министерството на младежта и спорта и Министерството на вътрешните работи.

На срещата присъстваха Наско Сираков, Даниел Боримиров, Филип Филипов и Георги Иванов-Гонзо.

Ето какво сподели Калин Стоянов в своя профил във Фейсбук:

„На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове „Левски“ и „ЦСКА“, както и представители на Министерството на младежта и спорта.

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора.

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита.

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици.

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!“.