Във Велинград: Борисов хвали възпитаниците на гимназията по горско стопанство

Премиерът разгледа класните стаи, физкултурния салон и експозициите в училището

Новини
13:11 - 24 Май 2020
2607
Във Велинград: Борисов хвали възпитаниците на гимназията по горско стопанство

"Щастлив съм да видя как възпитаниците на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" във Велинград се обучават в най-добри условия. Това е единственото в страната училище, строго профилирано по специалностите “Горско стопанство и дърводобив” и “Горско и ловно стопанство”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в първокласното училище в курортния град.

След инспекцията на кръговото кръстовище край Пазарджик, Борисов, заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев веднага тръгна към Велинград.

Преподавателите са висококвалифицирани, а за гарантирането на добра връзка между теорията и практиката учебното заведение си взаимодейства отлично с Държавните горски и ловни стопанства във Велинград, Ракитово, Селище, както и с Лесотехническия университет в София и Учебно опитното стопанство „Юндола", написа във фейсбук премиерът.

Борисов разгледа класните стаи, изложбените експозиции с местна флора и фауна, както и новия физкултурен салон и фитнес зала в училището.