Възелът в групата на Наполи и Реал Сосиедад се заплете

Три отбора са с шанс да продължат напред в елиминациите на Лига Европа

Спорт
11:09 - 04 Декември 2020
1234
Възелът в групата на Наполи и Реал Сосиедад се заплете

Три отбора са с шанс да продължат напред в елиминациите на Лига Европа от група F след изиграването на мачовете от петия кръг. АЗ Алкмаар и Наполи не успяха да се победят. Двубоят между двата тима завърши 1:1, а в другия мач между Реал Сосиедад и Риека също не бе излъчен победител след 2:2 в Сан Себастиан.

Италианците са с 10 точки на върха в групата, а АЗ Алкмаар и Реал Сосиедад имат по 8. В мачовете помежду им този в Нидерландия завърши 0:0, но испанците успяха да стигнат до успеха с 1:0 в Сан Себастиан. Риека е последен с 1.

В последния кръг АЗ Алкмаар гостува на Риека, а Наполи приема лидера в Ла Лига – Реал Сосиедад.

Тимът на Дженаро Гатузо започна ударно гостуването си в Нидерландия. Още в 6-ата минута италианците вече бяха напред в резултата. Джовани Ди Лоренцо подаде успоредно на голлинията към Дрис Мертенс, който не остави шансове на вратаря.

В края на първата част Мертенс стреля право в ръцете на вратаря.

В 54-ата минута АЗ Алкмаар стигна до точката. След центриране от корнер топката попадна в Бруно МАртинс Инди, който със силун шут от воле я прати във вратата на Оспина.

Шест минути по-късно нидерландците можеха да стигнат и до победата. Бакайоко извърши нарушение, за което бе отсъдена дузпа в полза на Алкмаар. Коопмайнерс застана зад топката и стреля към левия ъгъл, където обаче се хвърли и Оспина и изби топката.

В другия двубой от групата Реал Сосиедад на два пъти изоставаше в резултата, но успя да стигне до точката срещу Риека в двубой завършил 2:2.

Хърватите поведоха в 38-ата минута. Северномакедонецът Дарко Велковски бе точен с глава след центриране от корнер.

В 69-ата минута с плътен шут по земя Баутиста Хон изравни резултата. Само четири минути по-късно обаче Риека отново поведе. Защитата на испанците не се справи добре с центриране от корнер и топката попадна в краката на Лонкар, който матира Ремиро. Десет минути преди края с помощта на рикошет Начо Монреал донесе точката на Реал Сосиедад.