Важни победи за Флорида и Сиатъл в НХЛ

Спорт
11:35 - 03 Май 2023
1368
Важни победи за Флорида и Сиатъл в НХЛ

Флорида надделя над домакина Торонто с 4:2 в първия мач от втория кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Гостите продължиха силното си представяне с четвърти пореден успех в елиминациите за Купа "Стенли" , след като в предишния кръг отстраниха победителя в редовния сезон Бостън с обрат от 1-3 победи.

Матю Ткачук се отличи с три асистенции, Сам Бенет допринесе с гол и асистенция, Картър Верхег и Брендън Монтур също вкараха, а Сергей Бобровски отрази 34 удара.  

Матю Найс вкара първия си гол в лигата, а Майкъл Бънтинг също беше точен за канадците, но това не помогна. Вратарят Иля Самсонов парира 24 изстрела.

Торонто изигра първия си мач във втори кръг на плейофите от 4 май 2004 година.

Яни Гурд реализира в 12:17 минута на продължението, а Сиатъл спечели с 5:4 срещу домакина Далас в първи двубой от втория кръг на плейофите на Запад.

Джордан Еберле добави гол и асистенция, а Филип Грубауер направи 31 спасявания. Джейдън Шуорц, Джъстин Шулц и Оливер Бьоркстранд също се разписаха.

Джо Павелски реализира всичките четири гола за домакините, след като се завърна на леда за първи път от 17 април, когато получи мозъчно сътресение. На 38 години и 295 дни той стана вторият най-възрастен играч с хеттрик в елиминациите за Купа "Стенли" след Джони Буцик, който постигна това на 38 години и 344 дни.  

Макс Доми даде три асистенции за тексасците, а Джейк Оутингър отрази 39 шута, но и това не беше достатъчно.