ВЪЗХОД и ПАДЕНИЕ: Станишев ходи на уроци по български

Личности
14:47 - 04 Септември 2020
5901
ВЪЗХОД и ПАДЕНИЕ: Станишев ходи на уроци по български

Сергей Станишев е тръгнал на уроци по български в Брюксел. Политик №1 в ПЕС се наложило да посещава специалист, след като започнал да бърка български, руски и английски думи, алармира пред Lupa.bg социалист от обкръжението на бившия премиер.

„Сергей греши често от престараване. В речта си, например, казва „голями”, вместо правилната форма „големи”. Журналистите преди време му правеха забележки, сега обаче е малко встрани от обществения прожектор и съвсем се е отпуснал. Затова по настояване на съпругата си Моника екс премиерът тръгна на опреснителни уроци при професор, който от години живее в белгийската столица”, обясни нашият източник.

Достолепната дама е бивш университетски преподавател и живее в Брюксел заради дъщеря си, която прави кариера в Европейския парламент. Професорката вече започнала да вкарва наратива на Станишев в нужните рамки, щастлив е читателят на Lupa.bg.

По-рано днес дойде и актуална новина от Станишев - на среща в Брюксел лидерът на ПЕС и български евродепутат обсъди ситуацията в България и спазването на върховенството на закона заедно с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли. Двамата са категорични, че правото на свободен протест трябва да бъде уважавано, а полицейското насилие е неприемливо, съобщиха от офиса на Сергей Станишев.

„Вече близо два месеца хиляди българи са по площадите в страната, под прозорците на властта, и изразяват възмущението си от поредицата скандали, злоупотребата с власт и мащабните корупционни практики в управляващата партия. Гневът на хората е справедлив и оправдан. С бездействието си и с отказа да се вслуша в справедливите искания на протестиращите, правителството тласна страната към политическа и институционална криза.

Единственият възможен изход е оставката на кабинета и предсрочни избори. Отчаяните опити за печелене на време чрез министерски оставки и подмяна на обществения дебат от корупция и липса на капацитет в управлението към лозунги за „рестарт“ чрез промени в Конституцията и Велико народно събрание не могат да отклонят вниманието на протестиращите.“, заяви след срещата Станишев.