"Възраждане" в София: Терзиев да дава оставка

Новини
17:32 - 19 Януари 2024
1169
Възраждане в София: Терзиев да дава оставка

Оставката на кмета на София Васил Терзиев поиска общинският съветник Деян Николов от "Възраждане". Поводът е провалилата се по-рано среща днес в Столичната община, на която Терзиев покани всички общински съветници, за да обсъдят бюджета за 2024 г.

"Васил Терзиев излезе демонстративно от залата  като неуверен младеж, неспособен да планира и защити бюджета на столицата. Поведението му е незряло и неуважително, тъй като точно той първо покани всички общински съветници, след което се врътна и излезе като обиден младеж. Очевидна е липсата на опит на заемащия поста кмет на София, който не е способен нито да планира управленски процеси, нито да състави и защити бюджет", казва Николов.

"Нервните изблици, сърденето,  демонстративното врътване на пета и напускане на залата е недопустимо, когато говорим за най-важното - финансите на столицата и бъдещето на всички социални системи в нея. Очевидно е, че Васил Терзиев не е способен да управлява и най-разумното е да подаде оставка и да спре да се излага", настоява бившият депутат.