Вече има фаворити за поста на Тен Хаг

Гарет Саутгейт е основният заподозрян

Спорт
12:50 - 09 Юни 2024
1231
Вече има фаворити за поста на Тен Хаг

Английските медии разкриха кой е избор №1 на миноритарния собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф за нов мениджър. Очаква се Ерик тен Хаг да не продължи начело на „червените дяволи“, въпреки че ги изведе до трофея във ФА Къп след успех срещу градския съперник Ман Сити.

Нидерландският специалист има още една година от договора си, но миноритарните собственици INEOS - начело със сър Джим Ратклиф - обмислят да го сменят след разочароваща кампания във Висшата лига.

Юнайтед е свързван с голям брой мениджъри, сред които наставникът на Брентфорд Томас Франк и свободните агенти Маурисио Почетино, Роберто де Дзерби и Томас Тухел.

По информация на Independent селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е предпочитаният вариант от Ратклиф и други водещи фигури на „Олд Трафорд“.

Договорът на Саутгейт с Футболната асоциация е до края на годината, въпреки че представянето на Англия на Евро 2024 това лято може да доведе до уволнението му от ФА или предложение за удължаване.

Една от основните причини, поради които в Юнайтед все още не са взели решение за Тен Хаг – въпреки че нидерландецът настоява за яснота относно ситуацията си – е, че Саутгейт отказа да обсъжда бъдещето си преди края на Евро 2024.

Бившият наставник на Аякс може да напусне клуба и по взаимно съгласие, ако реши, че не иска повече да чака.