Вечното дерби: В Левски потушават напрежението със заплати, ЦСКА прибира 380 000 от билети

Въпреки това плащане футболистите на сините имат да взимат по три месечни възнаграждения

Спорт
13:33 - 24 Септември 2021
1789
Вечното дерби: В Левски потушават напрежението със заплати, ЦСКА прибира 380 000 от билети

Ръководството на Левски вдигна настроението в съблекалнята преди дербито с ЦСКА със заплати. Футболистите получиха месечните си възнаграждения за месец май.

Така играчите взеха само част от забавените си пари, но добрата новина за тях е, че са били уверени от шефовете, че занапред ще се плаща редовно - тоест всеки месец. Въпреки това плащане футболистите имат да взимат по три заплати, които обаче все още не е ясно дали ще бъдат изчистени до края на годината.

По-вероятно е това да стане през януари, когато новият генерален спонсор на клуба "Палмс Бет" ще започне да налива повече пари на "Герена". Самият старши треньор на Левски Станимир Стоилов е обявил пред отбора, че всички ще си получат забавените пари.

ЦСКА ще реализира приходи от около 380 хиляди лева в рамките на едва няколко дни. В неделя от 16:30 часа "армейците" са символични домакини на Левски, а в четвъртък от 19:45 приемат норвежкия Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите.

И двата мача ще се проведат на Националния стадион "Васил Левски". Цените за битката със сините са по 15 и 10 лева, а за срещата с норвежците по 25 и 15 лв.

Постъпленията в касата на клуба можеха да са още по-големи и със сигурност щяха да надхвърлят половин милион лева, ако в сила не бяха мерките на здравните власти, свързани с разпространението на коронавируса.
Те позволяват едва 30% от седящите места на стадионите да бъдат запълнени, като в случая това означава, че малко над 12 800 зрители ще могат да гледат всеки от двубоите. А интересът към тях, и особено към Вечното дерби, е доста по-голям.

По традиция това е най-посетеният мач в родния шампионат, а завръщането на Стойчо Младенов и Станимир Стоилов покачва допълнително интереса сред феновете на съперниците.