Вегас Голдън Найтс помете Далас и ще спори за Купа "Стенли"

Звездите отстъпиха с 0:6 в решаващата битка със Златните рицари

Актуални новини
11:10 - 30 Май 2023
2582
Вегас Голдън Найтс помете Далас и ще спори за Купа "Стенли"

Уилям Карлсон отбеляза два гола и асистенция за Вегас Голдън Найс, които се класираха за финала на Купа “Стенли” за първи от 2018 година след разгромна победа с 6:0 срещу Далас Старс в шестия мач от плейофната серия за титлата в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

“Страхотно е усещането да си на финал. Наоколо има много усмивки и щастие”, заяви Карлсон след успеха.

Вегас загуби предишните два мача от серията, но в този не остави съмнение в превъзходството си, като наниза 3 шайби още в първата третина и до края тотално доминира.

В битката за шампионския трофей Голдън Найтс ще се изправят срещу Флорида Пантерс, които надделяха над Каролина Хърикейнс във финала на Изток. Мач №1 ще бъде в Лас Вегас в събота.

“Те са наистина добър отбор. В страхотна форма са, имат някои добри играчи в предни позиции, а вратарят им е класа, така че ще ни е трудно срещу тях. Наясно сме, че бъде здрава битка, но ние ще бъдем готови за нея”, заяви нападателят на Вегас Джак Айхел.

Адин Хил направи 23 спасявания, а Кийгън Колесар, Майкъл Амадио и Уилям Кериър и Джонатан Марчесо добавиха по едно попадение за “Златните рицари”, които спечелиха финалната серия на Запад с 4-2.

“Това определено бе най-добрият ни мач в плейофите и той дойде в точния момент. Ако продължим да играем така, трудно някой ще ни победи”, коментира треньорът на Вегас Брус Касиди.

Джейк Йотингер направи 23 спасявания за Старс.

“Поставихме Йотингер в трудна ситуация. Няма как да искаме от него да спечели този мач сам. Искахме страшно много от него този сезон и мисля, че той направи дяволски добра кампания. Той беше нашият гръбнак през цялата година. Чувствам се зле, че сезонът приключва така за него, защото той не го заслужаваше заради начина по който игра този сезон”, заяви треньорът на Далас Питър Дебур.