Вегхорст: Ще бъда добро попълнение за Юнайтед

Пресирам силно, добър съм без топка, каза новият нападател на Червените дяволи

Спорт
15:21 - 17 Януари 2023
1814
Вегхорст: Ще бъда добро попълнение за Юнайтед

Новият нападател на Манчестър Юнайтед Ваут Вегхорст е на мнение, че стилът му на игра подхожда на тима и той ще бъде успешно попълнение на "Олд Трафорд". 

Нидерландецът премина при "червените дяволи" под наем от Бърнли до края на сезона и изгледа от трибуните победата с 2:1 над Манчестър Сити през уикенда. Според Вегхорст обаче неговите силни страни могат да помогнат на отбора да постига още по-големи успехи.

"Мисля, че най-силната страна от играта ми е пресирането. Особено добър съм без топка, когато трябва да поставя противника под напрежение", каза Вегхорст.

"Това е нещо, на което аз съм способен и което мениджърът Ерик тен Хаг изисква. Той иска да играем агресивно, да бъдем високо по терена и да опитваме да си върнем топката максимално бързо. Мисля, че мога да помогна много на отбора с това", добави Вегхорст.

Той иска да се докаже след незадоволителния си престой в Бърнли през миналия сезон, когато вкара само два гола. 

"За мен английският футбол никога не е бил затворена глава, а незавършена. Първият ми престой тук не се получи, но съм гладен за изява и да помогна на отбора. В момента тимът се намира в много добра серия. Последните няколко месеца са много позитивни за Юнайтед и искам да изиграя моята роля за постигането на успехи. Очакванията ми, както и тези на мениджъра, са да печелим трофеи. Все още играем на четири фронта, така че единствената цел за клуб като Манчестър Юнайтед е спечелването на четири трофея", завърши Вегхорст.