Величков: Шайката иска да махне Касабов, задава се скандален преврат в БФС!

Лечков лъже брутално, той знае ли какво говори въобще този човек?, пита адвокатът

Спорт
19:05 - 24 Януари 2024
6812
Величков: Шайката иска да махне Касабов, задава се скандален преврат в БФС!

Членът на Изпълкома на БФС и част от екипа на Димитър Бербатов – Петър Величков, коментира опитите от страна на членове от висшето ръководство на БФС да спрат вписването на Михаил Касабов като изпълняващ длъжността президент на централата.

Величков говори обстойно за коментара на Йордан Лечков, че Михаил Касабов е нарушил закона на БФС:
„Лечков лъже брутално, първо. Второ, той намеква за последствия за Касабов и т.н. Лечков казва, че няма решение Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ длъжността президент. Това знаете ли какво означава? Той знае ли какво говори този човек, той говори врели-некипели и сам си вярва явно. Това не беше ли някаква диагноза. Лечков казва: „Изпълкомът не гласува за това, Михаил Касабов да спази закона“, това казва той.

„Това е самосиндикална дейност от Михаил Касабов да спази закона“. Чува ли се какво говори това момче. В крайна сметка Михаил Касабов спази закона, защото има промяна в обстоятелството за представителство на футболния съюз, представлява, че е сменен, а не е заместен, както твърди Лечков. В протокола, който е на сайта на ТР, може да видите, че Михаил Касабов е избран във връзка с Чл. 47, Ал. 2, която е хипотезата за промяна на представителство във връзка с подадена оставка.

Хипотезата за заместване, както твърди Лечков, е в Чл. 47, Ал. 1. Ако Лечков е прав, защо в протокола пише Ал. 2. Лечков тръгва да обяснява как Касабов си носи последствия за това, че Касабов е спазил закона. Представяте ли си с какво плашат тези хора? Касабов спази закона и сега ще си носи последствията.

Какво са те – шайка, банда извън закона, това ли са? Това ли са? Задавам въпрос, нищо не твърдя, питам ги тях. Как така ще заплашват Касабов, че ще носи последствия за това, че е спазил закона? Какво очакват те от него, да не спазва закона, не ги е срам“.

„Последното нещо, от което държавата има нужда в момента, е хората да бъдат изкарвани на улицата от тези хора, тези четиримата плюс Михайлов. Няма нужда от това. Призовавам останалите разумни и интелигентни членове на Изпълкома, да не застават зад тези петимата. Има колеги, които поради заетостта си не идват на заседанията на Изпълкома, дават пълномощни, да поемат своята отговорност. Призовавам ги да не дават пълномощни на тези петимата, да дадат на други колеги, да не дават пълномощни извън дневния ред на заседанията, да бъдат вкарвани други точки и да бъде гласувано свободно по тях.

Последните пълномощни на колегите Спас Русев, Кирил Домусчиев и имаше трети човек с пълномощни. Бяха дадени пълномощни и бяха казали: „Правете каквото искате, ваша работа“. Аз ги разбирам, вероятно на тях им е писнало от тези хора и не искат да се занимават с тях, но да поемат отговорност, защото заседанието в петък е изключително важно.

Там ще бъде направен опит за този преврат. Тези хора, по този начин ще заявят пред цяла България, че след като Михаил Касабов спази закона, той трябва да бъде наказан и отстранен. Пред цяла България те ще покажат тяхната цел, ще покажат, че лъжат, заблуждават, хвърлят прах в очите на хората с фиктивни оставки“, заяви ядосан Величков.

„Явно не ги интересува какво ще реши Конгресът, защото са готови веднага с обжалването. Един от тези четиримата, който обжалва вписването на Касабов, той беше човекът, който излезе и каза какво ще правят. Щели да обжалват за оставката на Михайлов там. Цяла България трябва да знае, че това е планът, цяла България трябва да даде подкрепа на Михаил Касабов, защото се иска смелост да тръгнеш срещу тези хора с една-единствена цел – да спазиш закона. Явно той отказва да участва в машинации и манипулации и е решил да проведе нормален, честен Конгрес. Затова тези хора ще направят опит да го сменят“, допълни членът на екипа на Димитър Бербатов.

Той каза, че се колебае дали да ходи на Изпълкома в петък, 26 януари: „Предметът на дневния ред на заседанието за петък е изчерпан. Там има само една точка, а именно поканата за Конгреса. Тя беше вписана от Търговския регистър, поканата е вписана, т.е. дневният ред е изчерпан. Не съм решил при това положение дали да отивам и да ставам част от подобни унизителни неща, които се очаква да се случат там. С моят глас не мога да променя нищо“.