Велик Везенков поведе Олимпиакос към Финалната четворка

Треньорът на Сакраменто Кингс наблюдава на живо българина

Спорт
06:48 - 10 Май 2023
2427
Велик Везенков поведе Олимпиакос към Финалната четворка

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за втора поредна година за Финалната четворка в Евролигата.

Българският национал и неговият отбор спечелиха четвъртфиналната си серия с Фенербахче с общ резултат 3-2 победи, след като триумфираха в решителния пети мач с крайното 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20) пред близо 12 хиляди зрители в своя храм в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея. 

Олимпиакос продължава към полуфиналите на най-силния клубен европейски турнир, където ще се изправи срещу победителя от серията между Монако и Макаби Тел Авив, където резултатът е 2-2 победи и крайният изход ще бъде решен утре вечер в Княжеството.

Александър Везенков се събуди след рекордно слабото си представяне в четвъртия мач миналата седмица и тази вечер показа на какво е способен, особено през второто полувреме. Основният фаворит за MVP наградата през настоящия сезон завърши срещата със 17 точки, 5 борби и 1 открадната топка при 7/12 стрелба от игра и 3/3 от наказателната линия за 33 минути на терена.

Националът ни избухна с 15 точки през второто полувреме и заедно със своя съотборник Костас Слукас пречупиха надеждите на "фенерите" за Финалната четворка. 

Срещата бе изгледана на живо от най-добрия треньор в НБА за настоящия сезон - наставника на Сакраменто Майк Браун, който пристигна в Пирея с мисълта да наблюдава изявите на Везенков.

Както е известно, "кралете" държат правата на българина в най-силната лига в света и в хода на кампанията на няколко пъти пращаха свои хора на мачовете на Олимпиакос.