Велика вечер в Мадрид: Реал с епичен обрат!

"Белия балет" отвя Борусия Дортмунд в шоу на "Бернабеу" и повторение на последния финал на ШЛ

Спорт
00:11 - 23 Октомври 2024
5012
Велика вечер в Мадрид: Реал с епичен обрат!

Реал Мадрид изигра слабо първо полувреме, но вторите 45 минути му бяха достатъчни, за да направи впечатляващ обрат от 0:2 до 5:2 срещу Борусия Дортмунд в мач от третия кръг на Шампионска лига, който бе повторение на финала между двата отбора в същия турнир от преди само няколко месеца.

Винисиус вкара хеттрик в срещата и бе с основна заслуга за успеха. Антонио Рюдигер и Лукас Васкес вкараха другите две попадения за „кралете“.

За Борусия през първото полувреме се разписаха Дониел Мален и Джейми Гитънс.

Борусия Дортмунд поведе в резултата в 30-ата минута. Дониел Мален комбинира с Юлиан Бранд, а той взаимодейства със Серу Гираси в наказателното поле на Реал Мадрид.

Гираси много умно пусна топката зад гърба на защитник на домакините и по този начин изведе Мален сам срещу Тибо Куртоа, а нидерландският футболист отблизо не пропусна да прати топката във вратата на Тибо Куртоа.

Борусия Дортмунд вкара втори гол в 34-ата минута. Дониел Мален игра един на един срещу Ферлан Менди и го надигра. Мален след това пусна остър пас успоредно на голлинията, а Джейми Гитънс бе изпуснат и отблизо вкара в опразнената врата.

Минута по-късно Винисиус сложи топката на главата на Джуд Белингам, който отблизо стреля, но право в ръцете на Грегор Кобел.

В 36-ата минута Антонио Рюдигер с много добър пас намери Родриго в наказателното поле на Борусия. Бразилецът бе изпуснат от Рами Бенсебайни и стреля отблизо, но топката се спря в напречната греда.

След това най-добре се ориентира Джуд Белингам, който първи стигна до топката и отблизо веднага стреля, но кълбото отново срещна напречната греда на вратата на Кобел и падна на голлинията.

Впоследствие топката се озова в краката на Килиан Мбапе, който се опита да подаде към Лука Модрич, но се получи рикошет в крака на Юлиан Бранд и топката се насочи опасно към вратата на Кобел, който обаче внимаваше и успя да се намеси решаващо и да избие в корнер.

Юлиан Бранд отправи много опасен удар от средна дистанция в 39-ата минута, но Тибо Куртоа се отличи с майсторско спасяване, избивайки в корнер.

Джейми Гитънс отправи опасен удар от средна дистанция в 41-ата минута, Тибо Куртоа отново плонжира и изби в корнер.

Ферлан Менди центрира в 52-ата минута в наказателното поле на Борусия Дортмунд. Нико Шлотербек успя да отклони топката, но право в краката на Лукас Васкес, който стреля, но Грегор Кобел се намеси и изби в корнер.

Минута по-късно Винисиус имаше не лоша възможност, но ударът му бе слаб и право в ръцете на Кобел.

Дониел Мален навлезе много опасно в наказателното поле на Реал Мадрид в 57-ата минута и отправи много хубав удар, Тибо Куртоа внимаваше и успя да избие в корнер.

Реал Мадрид намали своя пасив - 1:2 в 60-ата минута. Килиан Мбапе центрира в наказателното поле на Борусия, където Никлас Зюле изпусна Антонио Рюдигер и той отблизо с глава вкара топката във вратата на Грегор Кобел.

Реал Мадрид изравни резултата в 62-ата минута. Лука Модрич пусна извеждащ пас към Килиан Мбапе, който не успя да играе с топката, защото Бенсебайни я отклони, но точно на пътя на Винисиус Жуниор, който не пропусна да я вкара в опразнената врата. Първоначално голът не бе зачетен заради вдигната засада на Мбапе, но след намесата на ВАР попадението бе признато.

Седем минути по-късно Килиан Мбапе отправи удар от около 20 метра, но право в ръцете на Грегор Кобел.

Камавинга пусна много добър пас към Килиан Мбапе в наказателното поле на Борусия, където той овладя топката и стреля, но Кобел успя да спаси.

Борусия Дортмунд направи огромен пропуск в 82-ата минута. Реал Мадрид не бе подреден добре в защита. Юлиан Бранд подаде на Максимилиан Байер, който стреля, но Тибо Куртоа успя да спаси с крак.

Реал Мадрид направи пълен обрат в 83-ата минута. Родриго се пребори за една топка и подаде на Лукас Васкес. Васкес се опита да комбинира със свой съотборник, но вместо това Бранд в опита да пресече подаването отклони топката отново на пътя на Васкес, който нахлу в наказателното поле на Борусия и от малък ъгъл успя да прати топката във вратата на Грегор Кобел.

Реал Мадрид направи резултата 4:2 в 86-ата минута. Емре Джан загуби топката дълбоко в половината на Реал Мадрид, откъдето я пое Винисиус. Бразилецът пробяга близо 60 метра. Джан не успя да го спре, а след това Никлас Зюле изгледа отблизо Винисиус как го подминава и с удар от дъгата на наказателното поле бразилецът вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Кобел.

Винисиус оформи своя хеттрик в третата минута на добавеното време на мача. Арда Гюлер се пребори за топката в средата на терена, а след това Дани Себайос подаде към Винисиус, който се понесе към вратата на Борусия.

Бразилецът преодоля Нико Шлотербек, а с помощта на рикошет в крака на Паскал Грос топката остана негово притежание. След това Винисиус финтира в наказателното поле на Борусия и Валдермар Антон, за да прати топката във вратата на Кобел.

Борусия Дортмунд претърпя първа загуба в Шампионска лига, докато "кралете" записаха втора победа. И двата отбора имат по 6 точки.

На 5 ноември Реал Мадрид е домакин на Милан, а Борусия Дортмунд посреща Щурм Грац.