Велико посрещане за сръбските герои (ВИДЕО)

Над 70 000 изпълниха площада пред Стария дворец в Белград, за да аплодират Джокович, баскетболистите и останалите олимпийци

Спорт
15:55 - 13 Август 2024
1931
Велико посрещане за сръбските герои (ВИДЕО)

Над 70 000 души се събраха снощи на площада пред Стария дворец в Белград, за да отдадат почит на своите олимпийски герои. В центъра на вниманието бе Новак Джокович, който спечели златния медал в тениса в Париж.

Когато той се появи на балкона, тълпата започна да скандира „Ноле, Ноле“ и изпадна в екстаз, когато тенисистът целуна златния си медал, след това го свали от врата си и го вдигна високо.

„Невероятно е колко много хора са се събрали. За мен е чест да изляза на балкона, но вие ме изненадвате и вдъхновявате всеки път. Едва ли си представяте с колко много сила ме зареждате. Това е най-великото чувство, което спортист от Сърбия може да изпита. Благодаря ви, да живее Сърбия!“, заяви развълнуваният Джокович.

Джокера беше заобиколен от останалите олимпийски медалисти на родината си, между които играчите на националния отбор по баскетбол, които спечелиха третото място след победа в малкия финал над световния шампион Германия.

Звездата на тима Никола Йокич беше посрещнат от феновете със скандирания „MVP, MVP“ (MVP – най-добър играч).

„Благодаря ви за всяка сълза, за всяка пролята капка пот. Благодаря ви за незабравимите емоции и невероятни борбен дух, който предадохте на всички. Благодаря ви, че обичате Сърбия“, обърна се президентът на страната Александър Вучич към сръбските олимпийци.

„Приемът беше специален, имах честта да бъда тук повече от веднъж. Чувството е още по-добро, когато празнуваш олимпийски медали с най-добрите сръбски спортисти, които отдадоха сърцето си на Сърбия, които постоянно се борят и искат да зарадват хората и нацията. Много съм благодарен на всички от името на всички спортисти. Феновете не осъзнават колко много ни вдъхновяват да бъдем по-добри. Усещаме тяхната подкрепа. Такива моменти се помнят цял ​​живот. Всеки път, когато стъпя на този балкон, го смятам за сбъдната мечта“, добави по-късно Джокович.



Както е известно, Сърбия завърши на 27-о място в класирането по медали от Париж 2024, веднага след България, след като спортисти от страната спечелиха три златни, едно сребърно и едно бронзово отличия.