Велико Търново не изостава, бум на новото строителство и там

Въпреки това от териториалната статистика посочват, че с над 30% са намалели изададените разрешения за строеж

Новини
15:25 - 12 Ноември 2022
2055
Велико Търново не изостава, бум на новото строителство и там

Увеличение на новото строителство на жилища и на корпоративни сгради отчита строителният бранш във Велико Търново за третото тримесечие на годината. Същевременно от Териториалната статистика посочват, че с 30 на сто са намалели издадените от общините разрешения за строеж на годишна база.

Във Великотърновска област през третото тримесечие е започнало строителството на 33 жилищни сгради и на 21 промишлени обекта. Спрямо същия период на миналата година при жилищните сгради има 10 на сто увеличение и ръст с 31% на корпоративните обекти. 

За строителния бранш годината беше трудна, коментира за БНР Венцислав Дончев, председател на областната структура на Камарата на строителите:  

"Много от строителите работиха, за да останат на пазара, за да запазят хората си. Надявам се, че в следващата година нещата ще тръгнат към по-добро". 

Според данните на Териториалната статистика през третото тримесечие главните архитекти на общините в областта са издали разрешения за строеж на 24 жилищни сгради и на 41 промишлени обекта. И при двете категории има значително намаление.