Великобритания регистрира най-малкия брой новозаразени с коронавирус

Британското правителство съобщи днес за повече от 41 хиляди нови случая

Новини
23:28 - 16 Януари 2021
3007
Великобритания регистрира най-малкия брой новозаразени с коронавирус

Великобритания регистрира най-малкия брой новозаразени с коронавирус за едно денонощие от началото на годината, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на признаците, че затварянето на страната забавя разпространението на новия, по-заразен вариант на коронавируса, който бе идентифициран първо именно на нейна територия.
Британското правителство съобщи днес за повече от 41 хиляди нови заразени за изминалите 24 часа срещу над 55 хиляди през предходното денонощие. Това е най-ниският брой от 27 декември, когато не са били направени много тестове заради празничния период.
За сметка на това обаче са починали още 1295 човека с положителен тест за коронавирус. Това е третата най-висока смъртност за едно денонощие от началото на епидемията във Великобритания.
Общият брой на случаите на коронавирус в страната надхвърли 3 милиона и 357 хиляди. Великобритания е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Русия.
Смъртните случаи, свързани с коронавируса, са 88 590. Великобритания е с най-много починали в Европа и на пето място в света след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.
Британското правителство възлага надеждите си за овладяване на епидемията на бързото ваксиниране на хората над 70-годишна възраст и други уязвими групи от населението. По официални данни от днес във Великобритания са получили първата от двете дози ваксина близо 3,6 милиона души - най-много в цяла Европа. Само през последното денонощие са били ваксинирани 324 хиляди човека.