Великолепен Льоклер записа 4-ти пореден полпозишън

Той не остави шансове на съперниците преди Гран При на Русия на пистата в Сочи

Спорт
16:38 - 28 Септември 2019
1986
Великолепен Льоклер записа 4-ти пореден полпозишън

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер записа своя 4-ти пореден полпозишън, след като не остави шансове на съперниците преди Гран При на Русия на пистата в Сочи, 16-ти кръг от Световния шампионат във Формула 1.

Италианският тим продължава да показва надмощие, но действащият шампион Люис Хамилтън пак успя да надскочи възможностите на своя Мерцедес и изпревари Себастиан Фетел за втората позиция.

Четвърто време записа Макс Верстапен, но той ще изтърпи наказание от пет места на старта заради смяна на компоненти по двигателя. Това се налага за всички пилоти, ползващи двигателя на Хонда, тъй като получиха ъпгрейди.

Съотборникът на Хамилтън Валтери Ботас даде пето време с изоставане от една секунда от лидера Леклер, но и с повече от половин секунда аванс пред следващия. Шести – най-добър в средата – беше Карлос Сайнц-младши за отбора на Макларън, следван плътно от Нико Хюлкенберг с Рено.

Ландо Норис с другия Макларън остана осми, а топ десет допълниха съответно Ромен Грожан с Хаас и Даниел Рикардо с Рено. Алекс Албън с Ред Бул отпадна още в първата фаза на квалификацията, след като изпусна колата на завой и разби задното си крило в огражденията. Даниил Квят за Торо Росо пък не успя да вземе участие заради проблеми по болида.