Велоалея в Пловдив води към гроба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Браво на кмета Иван Тотев - пътеката свършва в 20-метрова пропаст – без осветление, без знак, без маркировка

Общество
20:53 - 30 Май 2019
10423
Велоалея в Пловдив води към гроба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Велоалея в Пловдив свършва в 20-метрова пропаст и е буквално път към гроба. За поредното управленско безумие в общи. Пловдив начело с кмета Иван Тотев алармира във фейсбук потребителят на социалната мрежа Стоян Стоянов.

Пловдивчанинът засне клип от своя велосипед, който нагледно показва безобразието на местната власт и строителя, избран да ремонтира моста „Адата”, който минава над р. Марица и свързва Северния и Източния район на Града под тепетата.

Осветлението току над пропастта не работи...

Съоръжението е построено в края на 1970-те години, за да изведе извън централната част на Пловдив движението по първокласния път между Калотина и Капитан Андреево.

Абсурдът е, че велоалеята, която се ремонтира, свършва с трамплин от чакъл, зад който зее паста на 20-метрова пропаст!

„Няма знак, няма табела, че мостът е затворен. Няма дори лампа, която да осветява! Ами ако вечер се прибирате, какво ще се случи? Ще полетите и ще си намерите гроба след полет от 20 метра! Това Мостът на Адата ли е, или Мостът на смъртта”, ядосва се авторът на клипа.

Пътешествието му обаче продължава със смъртоносните си капани – поради липса на пътека, хората – пеша или с велосипеди, са принудени да се движат по булеварда, който е свръх натоварен ден и нощ. Така обаче лесно могат да станат жертва на прелитащ автомобил.

Убедете се сами колко са загрижени за хората в кметството на Пловдив: