Венци Стефанов: Националният трябва да играе в София и пред публика!

Да му мисли Гриша Ганчев, така босът коментира евентуалният сблъсък с ЦСКА за купата

Спорт
13:23 - 10 Ноември 2023
2824
Венци Стефанов: Националният трябва да играе в София и пред публика!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде мнението си след жребия за Sesame Купа на България - ако "белите" елиминират Янтра (Габрово), посрещат ЦСКА на стадион "Александър Шаламанов" през декември.

Босът на най-стария столичен отбор коментира и решението европейската квалификация между България и Унгария да се играе в Пловдив без публика.

"Първо имаме мач с Янтра (Габрово), после идва ЦСКА. Каквото се е паднало на жребия, това е. Каквото за всички, такова и за гол Асан, нали я знаете тази приказка. Да му мисли Гриша Ганчев, това мога да кажа.

Националният отбор да играе пред празни трибуни е щуротия! Не знам как да го коментирам. Да лишиш феновете от възможността да гледат и подкрепят българските футболисти…

Това решение удря и самия отбор, както и треньора Илиан Илиев. Публиката винаги е била дванайсетият играч, а сега ще сме без този дванайсети играч. Глупост е, разбира се. Националният отбор трябва да играе в София! София си е София. 

Пак казвам, че феновете трябва да имат възможност да гледат българските национали, и без това на мачовете в първенството е пълно с иностранци. Трябва да си ценим българското и да се радваме на българското - важно е и за самите момчета да получават шанс в клубовете си - иначе, когато децата им отворят хладилника вкъщи, какво ще правят", каза Венцеслав Стефанов.