Венци Стефанов: Наркомани - това е публиката на ЦСКА!

Държавата трябва да ги накаже, а полицията стои, пуши цигари и гледа сеир, нервира се шефът на Славия

Спорт
11:51 - 11 Април 2023
1898
Венци Стефанов: Наркомани - това е публиката на ЦСКА!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред медиите по повод годишнината на „белия” тим, както и посещението му в Барселона. През тази седмица клубът от „Овча купел” навърши 110 години, а преди няколко дни Стефанов посети Барселона, където се подвизава таланта на Славия Мартин Георгиев. Босът коментира и ексцесиите по време на мача с ЦСКА.

Направихме скромно тържество с ветераните, футболистите и треньорите. При Славия няма изненади, които да влошават атмосферата.

"Хората приемат Мартин много радушно и с много големи надежди. Много добре се отнасят към него и той отговаря с добри игри. Държах да отида да видя с очите си за какво става въпрос. Оказа се, че всички са добри и учтиви. Доволни са в Барселона от играта му, израстването му и аклиматизацията. Казват, че той е една от големите им надежди. Той може да бъде поредният млад футболист на Славия, който играе в европейските клубове. Това е един от нашите приоритети – да създаваме млади футболисти, които да се утвърждават в нашия футбол и след това а пробият в Европа.

Ако няма млади футболисти, които да растат в отборите... В отбора на ЦСКА имаше един българин. Вчера гледах един мач, в който имаше трима-четирима българи. По този начин няма шанс да направим национален отбор, който да е поне на средноевропейско ниво. Оставям настрана базата, която е задължителна. Далеч съм от мисълта, че можем да се мерим с Барселона. И в мечтите си не съм си представял, че може да има такова нещо. Радвам се, че Мартин се адаптира така добре.

Вчера завърши турнирът в Швейцария. Нашите младежи до 19 години имат една победа, една загуба и един равен. Загубата е нещастна от Аталанта. Номер едно на този камп отново е българин. Много скоро може и друг млад състезател да поеме към Европа. Само личните амбиции и егоизмът на някои ръководители пречи на тези състезатели".

"Сигурно повечето от вас са ходили на стадиони извън България. Близки до нашия манталитет са единствено Паризан – Цървена звезда, но извън стадион, а не на стадиона. В никакъв случай баските не са по-културни от българите, но имат държава и имат закони, които се спазват. Полицията не трябва да се крие и да казва стюардите да се оправят.

Ако сега футболният съюз реши да накаже ЦСКА, една част от привържениците ще каже „Ето, те искат да ни спрат за титлата“. Има ги заснети и полицията може много лесно да ги установи кои са. Законът казва – две години и глоба. Следващият мач ще са пеперудки. Полицията стои, пуши цигари и гледа сеир. Не обвинявам стюардите.

Друго е, когато влезе полицията. Едно време като влезе полицията и като ги нашамарят, започват да реват. Онзи уби две момичета и не си спомнял кой карал колата. Хасан Чинчири карал колата. Такива са законите в държавата. Ако някой влезе у вас и го застреляш, трябвало онзи първи да стреля и ако оживееш, тогава да отвърнеш. Когато имаме държава и здрава ръка, нещата ще се оправят. Не може да се дават 2 млн. лева за някакво джендърско парти. Аз за 2 млн. ще издържам школата на Славия. В Унгария има стадиони да ти падне шапката. Унгария е равна като тепсия и няма нищо. Ние имаме всичко – море, минерални бани, планина. Само нямаме някой, който да удари по масата. Този, който прекъсна уличната престъпност, той ще бъде премиер до живот. Без значение как се казва".

"Аз от публиката на Левски бях разочарован по същия начин. Никога не съм предполагал, че феновете на ЦСКА ще направят това нещо. Никога не съм предполагал, че при тях има такива вандали. Защо прехвърляте футболният съюз да ги наказва? Държавата трябва да го направи и тя трябва да накаже тази група наркомани и идиоти. Едно време имаше да чукат камъни и после излизат като пеперудки".

"Следващият път билетите и на Левски и на ЦСКА ще са по 100 лева. 1300 седалки са изпочупени. На печелившите – честито! Гриша Ганчев какво може да направи? Млади момчета се качваха, трошиха и палеха.

БФС не може да спре тези. Аз не защитавам Борислав Михайлов. Сега е модерно всеки да го плюе. Боби може да има много грешки. Този, който дойде след него, също ще допуска грешки. БФС може да накаже с глоба и санкция. Ако се приеме в наредбата преди началото на сезона, че след дадено провинение ще се отнемат точки, тогава може да отнема. Фен клубовете са първите, които могат да санкционират тези хора. След това е държавата".

"Единствено у нас се чупят стадионите. Бият се, карат се. В Гърция чупят светофари, но на стадиона няма никакви щети. 28 години сме в този клуб и съм правел някои реверанси за феновете. Не такива, каквито правят Левски и ЦСКА. Последно искаха от мен 80 000 лева за някакъв концерт. Казах на феновете, че ако толкова много искат и обичат клуба, ще съберат 150 човека пари. Левски може да бъде издържан от феновете. При ЦСКА не знам какво е положението. При нашите само плащам глоби, но оттук натам взимам мерки. Този, който направи така, че Славия да бъде глобена, ще си плати. Вчера направихме много добро тържество. Наредих Чавдар Цветков и Андрей Желязков със специални ордени. Хората, които обичат Славия, не бойкотират. Това сега е на мода. Всеки иска да се прави на важен. Никой не е по-голям от Славия. Имаш ли нещо в главата първите седем години, ти си оставаш такъв до края на живота. Довчера скандираха „Заги“, днес скандират против Заги. Много бързо обърнаха посоката".

"Нашият гол беше отменен заради неправилно дишане. Защото футболистът ни пречел на вратаря. Изобщо да няма футболисти на Славия там и да са зад центъра. Едно недоразумение Лозев от Русе. Трети гол ни отменя. Ако трябва да се вземе отношение, то трябва да бъде към такива съдии. Едно време главният съдия си носеше отговорност".