Венци Стефанов: Времето на Боби Михайлов свърши!

Не подкрепям и Бербатов, това да е ясно, заяви президентът на Славия

Спорт
12:46 - 18 Ноември 2023
8179
Венци Стефанов: Времето на Боби Михайлов свърши!

"Това не беше мирен протест. Убеден съм, че полицаите нямаше да употребят сила, ако не беше необходимо. За съжаление много години се търпяха всички тези неща, тези издевателства и сега се стигна до тази ситуация", така президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира последните събития в родния футбол.

Той заяви, че времето на Борислав Михайлов като шеф на БФС "очевидно е свършило".

"Че Боби Михайлов има кусури - има! Но всичко трябва да стане по цивилиазонен начин. Не с насилие. Аз съм за ред и дисциплина в държавата.

Наследството на Боби е пагубно, той трябваше да излезе пред всички и да каже: "Хора, това е така, това е така, това е така". Аз не подкрепям и Бербатов. Това трябва да е ясно. Авторитетът на българския футбол отиде на кино.

Аз съм на 74 години и съм видял много протести. Никой не може да ме убеди, че полицията е предизвикала този хаос.

Лечков и Костадинов са дали много на българския футбол. Аз съм му казал грешките на Михайлов, но ме заболя устата да повтарям. Българският футбол трябва да принадлежи на българите. В отборите трябва да има най-малко 6 българи, които да играят, но те не го направиха това нещо. Не мога да ви кажа поради какви интереси.

Какво трябва да последва сега? Боби Михайлов явно няма да е президент на футболния съюз. Ще има нови избори. Но... трябва да има ред в държавата. В това съм категоричен", каза още Стефанов пред Топспорт.