Венецуела на 1/4-финал на Копа Америка

Ямайка отпадна след загуба от Еквадор

Спорт
11:08 - 27 Юни 2024
763
Венецуела на 1/4-финал на Копа Америка

Венецуела се класира за четвъртфиналите на Копа Америка, след като се наложи над тима на Мексико с 1:0 в Ингълууд, щата Калифорния.

В същото време отборът на Ямайка отпадна от надпреварата, след като загуби от Еквадор с 1:3 в Лас Вегас.

Венецуела продължи напред благодарение на дузпа заради несръчен шпагат на мексиканеца Хулиан Киньонес срещу Хон Арамбуру, като тя бе реализирана от капитана на тима Саломон Рондон в 57-ата минута на мача. Това позволи на Венецуела да спечели мача и да завърши начело в Група В.

По-рано тимът на Ямайка отпадна от турнира, след като не успя да бъде на висотата на Еквадор. Пиеро Инкапие откри резултата в 13-ата минута, а "детето-чудо" Кендри Паес вкара дузпа в добавеното време на първата част, за да се превърне във втория най-млад голмайстор в историята на турнира със своите 17 години.

Нападателят на Уест Хям Михаел Антонио вкара единственото попадение за Ямайка в 54-ата минута, преди Алан Минда да оформи крайното 3:1 за еквадорците малко преди последния съдийски сигнал.

Мексико и Еквадор ще играят в неделя в сблъсък за второто място в Група В, което дава право на участие на четвъртфиналите.