Вердаско: Федерер е най-великият

Спорт
17:54 - 08 Август 2022
3000
Вердаско: Федерер е най-великият

Фернандо Вердаско все още продължава да играе тенис. И макар че ветеранът участва предимно в надпревари от сериите чалънджър, той спокойно може да бъде смятан за един от най-добрите испански тенисисти. Вердаско имаше своите звездни мигове слава през годините, като върхът в кариерата му е достигането до 8-о място в световната ранглиста.

Бившият представител на топ 10 се е изправял срещу всеки един от тримата големи, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, като сега опитният състезател сподели своето мнение за тази легендарна световна тройка.

„Според мен, каквото и да кажа, всичко е ясно. Всеки толкова много пъти е говорил за качествата на тримата големи и е съвсем нормално всички ние истински да се възхищаваме на тези велики шампиони. Аз съм се изправял срещу Рафа, Новак и Роджър и прекрасно зная какво говоря.

Лично за мен, Федерер играе най-зрелищния и красив тенис. Винаги ми е харесвало да наблюдавам играта му, защото си личи колко интелигентен всъщност е той.

Маестрото просто се наслаждава на всичко, което прави и се надявам, че ще го гледаме по кортовете поне още известно време.

Разбира се, няма как да не кажа и няколко добри думи за Надал и Джокович, защото те също са истински легенди на нашия спорт. Те тренират упорито и за тях тенисът е всичко. Постиженията им говорят достатъчно, но ако трябва да определя кой е най-великият за всички времена, това безспорно е Федерер“, коментира Вердаско.