Вердер измъкна точка от Гладбах

Двата отбора извъртяха 2:2

Спорт
11:35 - 16 Декември 2023
2191
Вердер измъкна точка от Гладбах

Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен направиха зрелищно равенство 2:2 в откриващия двубой от 15-ия кръг на Бундеслигата. "Бременските музиканти" поведоха още в 7-ата минута, но "жребчетата" направиха пълен обрат. Точката за Вердер донесе Марвин Дукш, който се възползва от грешка в защитата на домакините.

"Жребчетата" се намират на 9-ото място със 17 точки, докато Вердер Бремен е 12-ти с 15 пункта. В следващия кръг Борусия Мьонхенгладбах гостува на Айнтрахт Франкфурт, докато "бременските музиканти" приемат РБ Лайпциг.

Още в първата минута Борусия Мьонхенгладбах отправи точен удар. Ману Коне стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му по земя бе спасен от Михаел Цетерер.

Три минути по-късно и Вердер създаде първата си опасност. Мориц Николас спаси без проблем удар на Рафаел Боре.

В 7-ата минута гостите откриха резултата. Романо Шмид намери Боре в наказателното поле, а атакуващият футболист се справи добре с овладяването на топката и преодоля Николас с удар в долния десен ъгъл.

6 минути преди изтичането на редовното време на първото полувреме, домакините бяха близо до изравняването. Аласан Плеа пробва късмета си от границата на пеналтерията, но изстрелът му премина малко над напречната греда.

В 42-ата минута отново Боре създаде проблеми за отбраната на Борусия Мьонхенгладбах. Той изведе Леонардо Битенкур на отлична позиция, но полузащитникът прати топката високо над очертанията на вратата.

В първата минута на добавеното време на първата част домакините изравниха. Топката бе центрирана към Ману Коне, който успя да отиграе с глава. След това се получи разбъркване и кълбото стигна до Роко Райц, който от границата на наказателното поле не остави шансове на Цетерер.

"Жребчетата" започнаха второто полувреме агресивно и удар на Ману Коне в 47-ата минута срещна десния страничен стълб. Секунди след това Цетерер спаси изстрел на Аласан Плеа.

В 49-ата минута домакините направиха пълен обрат. Робин Хак изведе Роко Райц, който отбеляза втория си гол в срещата.

10 минути след това Плеа бе близо до трети гол за Борусия Мьонхенгладбах, но изпълнението му премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Резултатът бе изравнен в 76-ата минута от Марвин Дукш, който се възползва от грешка на домакинската отбрана и донесе точката на гостите.

В добавеното време на двубоя Кристоф Крамер бе изгонен, след като получи директен червен картон, но след намесата на ВАР той остана на терена.