Вердер изпадна от Бундеслигата, Арминия и Груев се спасиха

Кьолн ще играе бараж за своето оцеляване в елита

Спорт
08:55 - 23 Май 2021
2242
Вердер изпадна от Бундеслигата, Арминия и Груев се спасиха

Един от големите отбори в Германия - Вердер Бремен, се прости с футболния елит на страната. Бременските музиканти загубиха с 2:4 у дома от Борусия Мьонхенгладбах в последния 34-и кръг на германското първенство и изпадна във Втора Бундеслига.

Вердер завърши първенството на предпоследното 17-о място в крайното класиране, след резултатите в последния кръг. Кьолн победи на свой терен с 1:0 изпадналия вече Шалке 04 и си гарантира участието на баража, който ще определи дали Козлите ще останат в елита. Съперникът на Кьолн ще стане известен днес.

Арминия Билефелд, който също бе сред застрашените тимове, запази мястото си в Първа Бундеслига.

На 12 април германският вестник "Билд" пророчески зададе въпроса дали Вердер не си е вкарал автогол в борбата за оцеляване в Бундеслигата с пускането на Илия Груев в Арминия.

До миналото лято българският треньор бе асистент в бременския тим. След това бе изваден от щаба на Флориан Кофелт и пренасочен да обгрижва дадените под наем футболисти на Вердер.

На 22 март тази година стана ясно, че Груев отново се захваща с треньорска работа. Арминия го покани за помощник на наставника Франк Крамер. От Вердер го пуснаха в Билефелд. По това време бременци още не бяха директно заплашени от изпадане.

Резултатите на бременци тръгнаха обаче от зле на по-зле и в последния кръг от Бундеслигата пророчеството на "Билд" се изпълни.

В радостта на Груев обаче има и доза тъга. Той е свързан с Вердер и чрез сина си Илия Груев-младши.