Вердер събра едни от най-големите си легенди по случай 125-годишнината на клуба

Спорт
17:45 - 06 Февруари 2024
2487
Вердер събра едни от най-големите си легенди по случай 125-годишнината на клуба

Един от емблематичните клубове в Германия - Вердер Бремен, навърши 125 години! В чест на основаването на клуба на 4 февруари 1899 г. се проведоха редица събития.

125 лета 16 млади футболни ентусиасти взеха решение да превърнат страстта си към все още развиващия се спорт в официално начинание и на верандата на кръчмата Kuhhirte на полуостров Stadtwerder в Бремен се роди "Fußball-Verein Werder Bremen von 1899".

Това историческо място, което се намира и до днес, също беше почетено в рамките на честванията на годишнината. Легендите на Вердер Ханс Шулц, Томас Шааф, Марко Боде, Франк Бауман, Дитер Айлтс, Айлтон, Мирко Вотава, Торстен Фрингс, Андреас Рейнке и Нелсон Валдес се завърнаха на Кухирте и се срещнаха с настоящите играчи от Бундеслигата Лина Хаусике, Михаела Бранденбург, Марко Фридл, Марвин Дукш, Йенс Щаге, Рафаел Боре и Едуардо дос Сантос Хеслер, символизирайки мотото на годишнината: "125 години Вердер. Обединени в историята".

Миналото, настоящето и бъдещето на Вердер бяха показани, като доставчиците на екипировка Hummel и известният фотограф Уил Корнелиус се обединиха, за да запечатат специалната атмосфера на това историческо място, подпомогнати от представената богата ретро колекция за годишнината.

Емблематичната горна част на анцуга на Ото Рехагел, който не успя да присъства, и много други артикули вече са налични онлайн или във фенмагазините на Вердер.