Верона оцеля

Съдията на няколко пъти спираше мача срещу Специя

Спорт
11:51 - 12 Юни 2023
1913
Верона оцеля

Верона оцеля в италианската Серия А, след като победи Специя с 3:1 в изключително драматичен мач, който се игра на неутрален терен. Двубоят се състоя заради новите правила в Италия, които предвиждаха такъв двубой при равен брой точки.

Ключовият момент в мача дойде в 68-ата минута на мача, като до този момент бяха паднали и четирите гола. Тогава капитанът на Верона Давиде Фараони направи грешка, която позволи на Шомородов да излезе на празна врата.

Фараони обаче стигна до топката и с ръка я изби преди тя да влезе в мрежата и резултатът да стане 2:3. Реферът Даниеле Орсано логично показа червен картон на Фараони и отсъди дузпа.

Фараони напусна терена със сълзи на очи, но Нзола изпълни лошо дузпата и Лоренцо Монтипо спаси, оставяйки резултатът непроменен. До края на мача Специя натисна здраво своя съперник, но Монтипо направи чудеса от храброст и не позволи топката да премине голлинията му.

Междувременно Даниеле Орсато няколко пъти спира мача, тъй като по терена бяха хвърляни факли от страна на феновете на двата отбора.