Версия-изненада в Lupa.bg: ГЕРБ подкрепят кандидат- президента на ДБ?

Новини
14:12 - 28 Септември 2021
12696
Версия-изненада в Lupa.bg: ГЕРБ подкрепят кандидат-президента на ДБ?

Гатанката кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ продължава да интригува всички и всевъзможни версии заливат социалните мрежи, след като лидерът Бойко Борисов в неделя отсече, че до последния ден няма да съобщят техния човек за „Дондуков”2.

След като се завъртяха имената на ексшефа на "Пирогов" Асен Балтов, бургаския кмет Димитър Николов, преди време и кандидатурата на някогашния главен прокурор Борис Велчев и се финишира около вероятността вторият в ГЕРБ Томислав Дончев да спасява партията, сега изскочи и любопитна ексцентрична версия по темата.

Възможно е ГЕРБ да изчаква ДБ, за да подкрепи техния човек за стола на Румен Радев, защото това би бил много тактически и объркващ противниците ход на бившите управляващи. Така най-голямата партия отново ще се легитимира като дясна и ще подкрепи ЕНП-партньора си, споделиха прогнозата си политици.

Освен това, с подобен ход, бившите управляващи ще влязат в „другия лагер” - на „незабранените” за коалиция от партиите на промяната, защото сега най-голямата партия се озова в тупик.

В същото време, хората на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов също се бавят и озъртат и още не издават името на човека си за "Дондуков"2, макар че обявиха категорично, че със сигурност ще имат кандидат за президент. В последните дни предположенията се въртят около тъмносиния ветеран и бивш образователен министър Веселин Методиев и някогашната заместничка на Иван Костов Екатерина Михайлова.

Който и да е десният човек в битката за президент обаче, ГЕРБ биха изиграли изненадващ и доста объркващ за опонентите си ход, ако наистина подкрепят техния кандидат. Естествено, аргументът ще бъде, че подкрепят важна фигура на сестринска партия от ЕНП в решаващ момент, жертвайки собственото си его, допуснаха авторите на ексцентричната версия.

Сигнал за подобен вариант прозря и през думите на големия коалиционен партньор на ГЕРБ - СДС. Само преди ден, синият лидер Румен Христов изненадващо подчерта, че ДСБ би трябвало да са естественият партньор на сините и ГЕРБ, а не политически опонент, като напомни дългогодишните съюзнически отношения между двете сини формации от миналото.

Разбира се, всякакви изненади от страна на ГЕРБ са възможни, още повече след хвърлената от президента Румен Радев ръкавица в понеделник Бойко Борисов сам да излезе в политически двубой срещу него.