Версия: Миро Боксьора може и да е бил убит

Новини
13:40 - 05 Април 2019
4513
Версия: Миро Боксьора може и да е бил убит

Известният пловдивски бивш спортист и тарикат Мирослав Симеонов, по прякор Миро Боксьора, може и да е бил убит. За това намекнаха пред Lupa.bg хора от кооперацията.

Както известихме по-рано днес, той е намерен мъртъв в подземен гараж в квартал „Мараша“ в Пловдив. 42-годишният мъж е прострелян смъртоносно в главата, а до тялото му е намерен пистолет.

Вероятно става дума за самоубийство, предположиха първоначално пред Lupa.bg ченгетата. Малко по-късно, след огледа на полицията, стана ясно, че в главата на Миро Боксьора е имало цели 6 куршума. Това навежда на мисълта, че той може да не се е самоубил, а да е бил убит, а извършителя да се опитва да наведе разследващите на версията за самоубийство, както и се случи. От полицията отказаха да дадат повече информация на журналистите.

Познати на Мирослав разказаха, че той отдавна е потънал в дългове. Преди да се случи драмата, Боксьора изтеглил голям брой бързи кредити от различни места, като не е успял да ги върне. Преди дни се обадил на свой приятел от детинството, за да го помоли да му даде 50 лева на заем, разака мъжа пред Lupa.bg. Бил отчаян. „Братле, имам 3 лева в джоба! И цигари не мога да си купя. Много я загазих", вайкал се Миро.

"Стана ми жал за него, поговорихме си набързо. Планираше да емигрира, проучваше въпроса да се установи в Холандия, където да си направи плантация за добив на марихуана. Имал някакви приятели сърби, които бачкали там, били доволни от парите... Наистина беше много отчаян, но не даде вид, че ще се самоубива", разказа приятеля на Боксьора пред Lupa.bg.

Според него е възможно Мирослав да е бил ликвидиран. Най-вероятно килъра е някой, излъган от него с пари. Такива имало десетки.

Боксьора е завършил Спорното училище в Пловдив и последният му адрес е в кв. „Смирненски“. Известен е като силно хазартна натура, залагал предимно на карти и на покер. Има множество криминални прояви, най-вече името му се свързва с кражба на коли. Лежал е в затвори в Доминиканската република и Испания, където живял няколко години. Преди няколко месеца Миро е загубил баща си, което много го травмирало. 

Оръжието, с което е прострелян е лично и е законно притежавано. Както Lupa.bg писа, Боксьора е открит издъхнал, с куршум в главата, тази сутрин в подземен гараж под кооперация на ул. "Братя Миладинови" в Пловдив. Мястото на инцидента е оградено с полицейски линии и целият периметър е отцепен. На мястото на произшествието бяха директорът на пловдивската полиция Атанас Илков, както и екипи на Криминална полиция, патрули от 2-ро РПУ и Криминалистична лаборатория.