Верстапен даде заявка за Бахрейн

Нидерландецът очаквано оглави класирането след силното си представяне по време на предсезонните тестове

Спорт
15:51 - 26 Март 2021
2275
Верстапен даде заявка за Бахрейн

Звездата на отбора на Ред Бул - Макс Верстапен, откри днешната първа свободна тренировка за неделната Гран При на Бахрейн, когато ще бъде даден официално стартът на сезон 2021 във Формула 1, с най-добро време от всички свои конкуренти.

Нидерландецът очаквано оглави класирането след силното си представяне по време на предсезонните тестове отново на пистата „Сахир“.

Валтери Ботас успя да вдъхне увереност в отбора на Мерцедес, че липсата на конкурентна скорост в новите им болиди от предсезонната подготовка може бързо да бъде намерена. Финландецът записа второ време, като изостана от лидера Верстапен на едва 0.298 сек.

Младата надежда на Великобритания Ландо Норис се представи много добре и постигна трето време с изоставане от половин секунда зад Макс. Четвърти в първата петъчна тренировка завърши седемкратният световен шампион Люис Хамилтън. Лидерът на Мерцедес обаче рядко показва истинската си скорост още в петък и предстои да разберем на какво е способен новият W12 в ръцете му в съботната квалификация.

Серхио Перес направи своя дебют в състезателен уикенд за отбора на Ред Бул. Мексиканецът, който направи много силен минал сезон и записа първата победа в кариерата си, остана шести на 0.677 зад съотборника си Верстапен. На Перес обаче ще му е нужно още време, за да свикне напълно с новия болид на Ред Бул.