Верстапен първи и след втората свободна тренировка

Спорт
17:51 - 25 Юни 2021
659
Верстапен първи и след втората свободна тренировка

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен записа най-доброто време и във втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Щирия на домашната за неговия тим „Ред Бул Ринг“.

Нидерландецът направи своя най-добър тур за 1:05.412 по време на квалификационните симулации в средата на сесията, като по този начин той бе с 0.336 секунди по-бърз от Даниел Рикардо с Макларън. На изненадваща трета позиция с пасив от 0.378 секунди остана представителят на Алпин Естебан Окон, който победи Люис Хамилтън със само 0.006 секунди.

Седемкратният световен шампион записа време с 0.077 по-добро от това на Верстапен при своя втори опит с меките гуми, но то бе изтрито от стюардите, тъй като пилотът на Мерцедес напусна пистата на изхода от десетия завой. Зад британеца на пета позиция остана и вторият пилот на Алпин Фернандо Алонсо, който бе с 0.415 по-бавен от лидера.

В хода на едночасовата сесия Карлос Сайнц, Никита Мазепин и Никола Латифи се завъртях на „Ред Бул Ринг“, като и тримата успя да продължат своето участие в тренировката без големи щети по своя болид. Същото не може да се каже, за Пиер Гасли, който дори не се включи в подготвителния период, тъй като механиците на Алфа Таури откриха проблем в един от сензорите на двигателя Хонда в болида на френския пилот.

Утрешната последна свободна тренировка преди квалификацията за Гран При на Щирия започва в 13:00 часа българско време.