Весела Лечева определи като "евтин сюжет" казуса с избор на председател на комисията по спорт

Името на служебната министърка на спорта беше забъркано в тридневната сага в Народното събрание

Новини
20:36 - 06 Ноември 2022
4686
Весела Лечева определи като "евтин сюжет" казуса с избор на председател на комисията по спорт

Служебният министър на спорта Весела Лечева определи като „евтин сюжет“ казуса с избор на председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. В „Защо, господин министър?“ на бТВ Лечева заяви, че няма значение кой ще е председател на комисията, а с какво ще се занимава самата комисия. 

На 27 октомври, на брифинг в парламента, номинираният от „Продължаваме Промяната“ за председател Радостин Василев заяви, че е бил помолен от представител на ДПС да се откаже от председателството, тъй като имало обаждане за това от президентството. След тридневни дебати в парламента за председател на комисията беше избран Халил Летифов от ДПС.

"Това беше един евтин сюжет, евтина пиеса, която се представяше на публиката, с една единствена цел – много хора искат за един ден да станат звезди, да станат национални герои, посредством интриги", коментира Весела Лечева днес.

По думите ѝ проблемите пред българския спорт са много. Тя се позова на изследване на „Евробарометър“, според което 61% от българските граждани не спортуват. Лечева смята, че това се дължи на ниския бюджет на Министерството на спорта. У нас на глава от населението се отпускат по 2,5 евро. В другия край са Дания и Холандия с близо 300 евро на човек. Смятам, че комисията може да се занимава с тези въпроси, посочи служебният министър.

"БСП загуби качеството си и възможността да бъде алтернатива на ГЕРБ. Тежките политически грешки, които се направиха в последните две години и които ни отредиха второстепенна роля в парламентарния живот – това е най-тежкото обвинение към ръководството на БСП и Корнелия Нинова", добави Лечева. По думите ѝ отговорност за това може да се поеме само чрез оставка.