Весела Лечева вижда БСП с ново ръководство

Служебният спортен министър няма да се подпише срещу джендър идеологията

Новини
21:11 - 30 Април 2023
3625
Весела Лечева вижда БСП с ново ръководство

“Виждам нашата партия с ново ръководство, с нови идеи, с нов начин на комуникация между членовете си и симпатизантите, с всички, които са работили и са били част от БСП”, заяви служебният спортен министър Весела Лечева в "Защо, господин министър?".

Тя подчерта, че когато си на пето място и за пореден път БСП печели в низходящ ред, то грешките са в ръководството. “Чувам ръководството да обвинява всички, но не и себе си”, каза Лечева.

Лечева добави, че няма да подпише в подписката на БСП срещу “джендър идеологията”.

“Това, което предлагаме за тази година за бюджет за спорт не се различава съществено поради ред ограничения, които имаме във връзка с приетите вече решения от предишните Народни събрания. Ние имахме огромно желание във връзка със спортната инфраструктура, защото това е най-тежкия и сериозен проблем пред българския спорт. За нас като министерство тази спортна инфраструктура е и социална. Спортната инфраструктура е много изостанала”, каза тя.

Бавно и трудно се случват добрите неща, добави Лечева по повод изграждането на нови стадиони.

Тя коментира и изказването на президента Румен Радев в началото на месеца, когато каза, че “Витоша се превръща в музей на затворени и ръждясали съоръжения”.

“Това е така за съжаление вече повече от 20 години е в това състояние Витоша. Мога да кажа, че само за последната година в Европа са изградиха повече от 100 зимни съоръжения, а на Балканите те са 10. Като че ли само ние не можахме да намерим изход от създалата се ситуация. Не може една Македония и Словения да намерят решения, а ние в България да не можем да открием възможност да бъдат модернизирани и изградени нови спортни съоръжения”, каза Лечева.

Тя подчерта, че експертната група има за цел да разработи законови предложения и да ограничи безразборното строителство, но да се даде път и възможност да се строят само спортни съоръжения.