Весела Йосифова зове: Гласувайте! Бюлетината е по-силна от куршум

Личности
13:01 - 02 Април 2021
8604
Весела Йосифова зове: Гласувайте! Бюлетината е по-силна от куршум

Журналистът и политически PR Весела Йосифова призова обществото към максимална активност на изборите в неделя, за да се промени изцяло пътят на България с нови хора във властта.

Коментарът бе предоставен ексклузивно на Lupa.bg, ето пълния текст:

Дълго мислих дали да напиша този текст. Реших, че съм длъжна го направя. Запазих си правото в деня преди определения за размисъл да го направя.

Гласувайте! На живот и смърт гласувайте! Дори да сгрешите в избора си. Доброто начало е наполовина свършена работа, казва Платон. Нека да си свършим работата като достойни и свободни хора.

Всеки има право на грешка, и за да може да се възползва от това си право, се провеждат избори. Вслушайте се в гласа на собствената си съвест и гласувайте! От Вас зависи какъв живот ще живеете. Не слушайте тези, които Ви втълпяват, че нищо не зависи от нас - всичко зависи от нас. Ако от нашите гласове нищо не зависи, защо има хора, които ги купуват?

Никога на съм пропускала да кажа мнението си чрез избирателната бюлетина. Няма да скрия, че съм робувала на партийни пристрастия, но отдавна преживях този катарзис и отдавна гласувам с разума си, опитвайки се да преценя реално ситуацията, която ми е поднесъл животът – анализирам я трезво, без симпатии и емоции.

Така ще направя и на 4 април. Лично за себе си ще кажа, че за трети път в живота си ще гласувам за БСП, с която нямам общи идеали, но в момента имам общи цели. Първите два пъти не сгреших – гласувах за президента Румен Радев. И пак ще гласувам. На предишните избори за местна власт гласувах за Мая Манолова за кмет на София, защото знаех, че ако отнемем кметския стол на ГЕРБ в столицата, тяхното управление ще тръгне стремглаво надолу.

Изборът ми не е плод на версията „да изберем по-малкото зло”, а е „полезният ход”. Защото в момента те са единствената политическа сила, около която може да се обединят и други партийни формации и да съставят правителство. Защото в сегашния момент на България е необходимо силно социално ориентирано управление. Управление, което ще ни даде глътка въздух след дългата задушаваща „прегръдка” на хунтата на Борисов, който от народ ни превърна в свои поданици, отне всичко човешко в живота ни и ни запрати не на дъното, а под него.

Защото не виждам друга партия, която да изпълни тази мисия – отстраняването на борисовчетата от държавната софра.

С тези няколко реда не Ви агитирам да гласувате за БСП. Просто излезте и гласувайте за тези, които смятате, че могат да направят живота Ви по-добър, по-справедлив и по-стойностен! Ваша отговорност е да преценявате  събитията и да направите правилния избор.

„Лошите управници се избират от добри граждани, които не ходят на избори.”

Гласувайте! Всички! Не бива да позволяваме на миналото и бъдещето да ни откраднат настоящето! Трябва да вярваме в себе си и в това, което искаме да постигнем! Просто ГЛАСУВАЙТЕ!

ВИЗИТКА:

Весела Йосифова е журналист и поет от Бургас, един от основателите на СДС в морския град. Има над 30 г. опит в разследващата журналистика. От 1991 г. живее в София. Заради нейни разследвания на далаверите на дъщерята на гуверньора на БНБ Тодор Вълчев през 1992 г. той два пъти си подава оставката пред НС. Народните избраници и двата пъти му "издадоха" индулгенция с решението на Временната парламентарна комисия, наречена подходящо "Не плачи, дете, баща ти е невинен". Експерт по политически PR.

Купуването и продаването на гласове са престъпления