Веселин Маринов къта повече от 10 млн. лева

Само колекцията от картини на барда от Полски Тръмбеш струва 2 000 000 евро

Актуални новини
17:30 - 06 Юни 2019
3784
Веселин Маринов къта повече от 10 млн. лева

Низвергнатият придворен певец на Цветан Цветанов - Веселин Маринов спокойно може да бъде смятан за най-богатия изпълнител в естрадната гилдия, показа проучване на Lupa.bg. С дългогодишната си кариера, многото хитове, хилядите концерти и турнета из цялата страна, както и с ролята на партиен бард, Веско е натрупал гигантско състояние, което инвестира в недвижимости, предмети на изкуството и злато.

Многото апартаменти на народния любимец в София били тъпкани с картини и скулптори от известни автори, а пред тях жилището на Боян Радев мязало на стуъдентска квартира, твърдят запознати с колекционерската страст на Веско. Произведения на класиците Владимир Димитров – Майстора, Дечко Узунов, Кирил Цонев, наред със съвременни автори като Сашо Стоицов, Милко Божков, Свилен Блажев, Андрей Даниел, Вихрони Попнеделев и Греди Асса блестели сред притежанията на певеца, мълвят колегите му.

Както Lupa.bg вече писа, само в столицата трубадурът притежава най-малко 5 апартамента. Той има 3 жилища в Студентски град и две в центъра на София. В първия имот в градчето на бъдещите висшисти живее той, във втория се намира офисът на фирмата му, а в третия се помещава дъщеря му Йоана и нейният съпруг Станимир. Останалите си имоти изпълнителят на „Нашата полиция” отдава под наем.

Макар да не се кичи с бижута, далновидният Веско пазарувал щедро от ювелирни магазини и пазел купища накити в банков сейф, защото се консултирал със специалисти, които му заявили, че това е една от най-добрите инвестиции, тъй като цената на златото върви само нагоре.

Само в периода на сътрудничеството си с партия ГЕРБ в рамките на 12 години певецът е усвоил от партийната каса под формата на хонорари и служебно закупени пропуски за концерти около 1,5 млн. лв., твърди в. "Уикенд".