Веселин Стоянов - новият собственик на Локо Сф

Скоро ще обявим и новия спонсор, заяви босът

Спорт
13:29 - 12 Юли 2024
3844
Веселин Стоянов - новият собственик на Локо Сф

Локомотив (София) представи новото ръководство на клуба. Столичните "железничари" ще имат промяна в управлението, като Веселин Стоянов поема ръководството вместо Иван Василев.

Иво Котев и Бойчо Величков остават в клуба. Ще се назначи и методист в клуба.

“Ще станат девет години, откакто голяма част от феновете искаха Локомотив да съществува. На два пъти им отказвах, но бях убеден от моите синове, които са локомотивци като мен. Акционери бяхме аз и Вальо Николов. Създадохме много неща. Намерихме всичко разбито, нито терени за юношите, нито официален терен, развалина. Тогава аз започнах лека полека да поправяме нещата. струваше ни много, отделено време и средства. Нямаше поливна система, всичко се поливаше с маркучи”, започна досегашният собственик Василев.

"Успяхме да създадем един чист и истински Локомотив. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители, които са минали през отбора за тези години. Радвам се че оставам един чист Локомотив без никакви задължения. Оставям клуба в много добри ръце. Познавам го много добре и неговото семейство. Веско Стоянов близо девет години беше в управителния съвет. Това е единственият човек, който е помагал на отбора със средства. Пред мен имаше три варианта - да продам отбора, да остана и да го затворя".

Новият собственик на Локомотив (София) Веселин Стоянов говори за първи път пред медиите. Бизнесменът обяви, че бюджетът на "железничарите" за новия сезон е подсигурен. Шефът на клуба от "Надежда" разкри, че скоро ще бъде обявен новият генерален спонсор.

"Винаги сме си партнирали с г-н Василев, помагали сме си. Поех този риск и отговорност, като предложих да поема издръжката на клуба. Знаете, че се оттегли и основният спонсор. Локомотив не заслужава да бъде заключен, затворен. За мен никога не е било самоцел да бъда собственик на този клуб, но любовта ми е безгранична, трябва да надграждаме. Локомотив трябва да просперира.

За 2024/2025 година бюджетът е подсигурен, няма да има никакви финансови сътресения. Бюджетът е толкова, колкото да функционира нормално Локомотив. Съвместната ми работа с г-н Василев ще продължи, той има по-голям опит от мен във футбола.

Смятам и желая добрите времена за Локомотив да дойдат. Не буди съмнение, че с г-н Василев ще си партнираме. Има нова компания, която ще е спонсор, скоро ще бъде оповестена. Предстоят и промени в ръководството - да се тушира напрежението между ръководство и фенове", каза Веселин Стоянов.

"Във вторник се състоя среща с новата охранителна фирма, с феновете на Локомотив и с част от ръководството. Коментирахме цените на билетите. Казано беше, че е важно да няма конфронтация. Че ще има инциденти, безспорно е, но поне да ги сведем до минимум. Диалогът беше започнат.

Иво Котев ще бъде изпълнителен директор на Локомотив, а Бойчо Величков ще е технически директор. Трябва да се назначи методист в школата на клуба. Конкретни цели за новия сезон като класиране няма, но не трябва да се борим за спасение. С това, с което разполагаме като бюджет и футболисти, капацитетът е да сме в първата осмица.

Бизнесът ми не е сенчест. Фирмата, с която се занимавам, е за боеприпаси. Основана е преди 20 години. Друго направление е за взривни материали, работим по кариери, осъществяваме транспорт на опасни материали, имаме и охранителна дейност, както е по закон. Лицензът ни е издаден от министерството", добави Веселин Стоянов.