Весо Брадата платил на циганина Йончо за бомби на протеста

Новини
19:29 - 04 Септември 2020
17076
Весо Брадата платил на циганина Йончо за бомби на протеста

Лихварят Веселин Денков – Весо Брадата е вербувал ромския бос от „Факултета“ Георги Петров – Йончо да сее размирици на жълтите павета по време на протестите срещу правителството. Това разкриват пред Lupa.bg столични криминалисти, ангажирани в разследването срещу разбитата престъпна банда.

Весо Брадата бе арестуван в сряда сутринта заедно с гаджето си Ивайла Бакалова при завръщане от почивка в Италия само часове преди маскирани лумпени да окървавят жълтите павета с масирана бомбена канонада. След баталните сцени стотици бяха арестувани, а протестиращи се оплакаха от полицейско насилие.

Според свидетели срещу Весо Брадата, лихварският бос е сред задкулисните ръководители на организирания опит за метеж. Денков е смятан за приближен до укриващия се в Дубай от родното правосъдие хазартен могул Васил Божков, но засега няма данни дали Черепа е платил на Брадата.

Свидетели срещу Денков обаче разказват, че през последния месец босът на финансовата къща „Маршал груп“ е провел серия от срещи с хора от ъндърграунда, за да ги наеме за протеста на 2 септември.

Георги Петров - Йончо е бил сред вербуваните от крими контингента за размириците на жълтите павета

Сред вербуваните бил циганския бос Георги Петров – Йончо, който е племенник на Киро Японеца, но от години воюва с него. Срещите между Весо Брадата и Йончо се провеждали в ресторант „Невада“, а на тях присъствал и лихварят от „Люлин“ Ивайло Георгиев – Пифа.

Информацията гласи, че Йончо е приел да осигури силоваци за протеста, но поискал да му се плати за това, тъй като Брадата настоявал агресорите да не бъдат от ромски произход. Договорката била ако Йончо свърши работа, неговия дълг към Весо Брадата да бъде погасен.

Все повече данни сочат, че ескалацията на протеста пред Партийния дом е била режисирана от мастити фигури от ъндърграунда.

При претърсвания в офиси на Денков са открити документи, които потвърждават версията на свидетелите. От бумагите ставало ясно, че Георги Петров е заложил къщата си във „Факултета“ на ул. „Банско“ на финансовата къща „Маршал груп“ преди 8 месеца, като оттогава не е плащал лихви.

До този момент не е известно дали Йончо е замесен в организирания бомбен ад пред Партийния дом. Твърди се, че след ареста на Весо Брадата, ромския бос се е покрил и спешно изтеглил наетите от него силоваци.