Ветеранът Модрич спаси Реал

Кралете биха Севиля и продължават марша към титлата

Спорт
08:22 - 26 Февруари 2024
2198
Ветеранът Модрич спаси Реал

Реал Мадрид победи Севиля с 1:0 и остави преднината си пред Барселона на 8 точки в Ла Лига след 26 кръга. Лука Модрич донесе победата на "белия балет" след прекрасен удар от далечно разстояние в 82-ата минута на двубоя.

Мачът бе белязан и със съдийска смяна, след като в 60-ата минута реферът Де Мера получи травма и бе заменен от Карлос Буерго.

След 10 минути игра Реал Мадрид стигна до попадение. Винисиус подаде към Лукас Васкес, който вкара в мрежата на съперника. Попадението обаче бе преразгледано с ВАР и се видя, че Начо прави нарушение срещу Ен Насири, с което му отнема топката в началото на атаката и голът не бе зачетен.

Гостите имаха претенции за дузпа, когато Ен Несири падна в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

В 34-ата минута Исак Ромеро Барнал също падна в наказателното поле, но и това положение бе подминато от рефера.

Малко по-късно Чуамени шутира, но защитник го блокира. В добавеното време Феде Валверде бе близо до гол. Той стреля от разстояние, но Ниланд спаси по страхотен начин.

Домакините натиснаха в началото на втората част.

В 49-ата минута Федерико Валверде бе изведен сам в наказателното поле, но уцели десния стълб.

Гостите имаха шанс да отбележат в 55-ата минута, когато Бернал бе близо до попадение, но Лунин спаси.

Минута по-късно Родриго стреля от границата на наказателното поле, но изпрати топката в аут. Последваха още няколко добри възможности, но голът се бавеше.

В 60-ата минута се наложи реферска смяна. Титулярният Диас Де Мера получи травма в прасеца и бе заменен от четвъртия съдия Карлос Буерго.

Реал поведе в 82-ата минута. Лука Модрич стреля с мощен шут извън наказателното поле и не остави шансове на Ниланд – 1:0.

В 82-а минута Реал задържаше продължително топката, а Лука Модрич овладя отбита топка на границата на наказателното поле, след което отправи топовен шут с десния крак, който не остави шансове на Ниланд, който най-после бе преодолян - 1:0 за Реал Мадрид.

В 90-ата минута Кике Салас можеше да отбележи. След центриране от ъглов удар той стреля с глава, но не уцели вратата.