Ветеринар сменя Диана Саватева в Народното събрание

Бившата вече депутатка стана зам.-кмет по култура, туризъм и спорт в Община Бургас

Новини
15:57 - 25 Ноември 2019
3136
Ветеринар сменя Диана Саватева в Народното събрание

Д-р Стойно Стойнов ще заеме мястото на Диана Саватева в 44-ото Народно събрание, информира Флагман.бг.

Известният ветеринар бе на 9-о място в листата на ГЕРБ. Той е от гражданската квота и се приема изключително добре в партията.

Стойно Стойнов е сред изявените ветеринари в Бургас. Член е на Българския ветеринарен съюз, както и на сдружение „Морски сговор“ в Ченгене скеле.

„Д-р Стойнов е изключителен експерт и много стойностен човек“, каза пред Флагман.бг областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Той определи решението на кмета на Бургас Димитър Николов да покани досегашния депутат Диана Саватева в екипа му като много добро. Диана Саватева става зам.-кмет по култура, туризъм и спорт в Община Бургас.

Диана Саватева замени удобното кресло в Народно събрание с горещия стол на заместник кмет в Община Бургас

„Смятам, че се направи необходимата промяна в администрацията. От една страна се разтовари ресора на Йорданка Ананиева, а от друга влезе нов специалист като Диана Саватева“, коментира Бойчев.

Бойчев бе категоричен, че засега решението е д-р Стойно Стойнов да заеме мястото на Диана Саватева, но ако той откаже, мандатът ще се даде на следващия по ред - в случая това е председателят на ОбС Бургас Севдалина Турманова. Тя обаче едва ли ще напусне поста си, заради което мандатът се очертава да отиде при бившия народен избраник Румен Желев.