Везенков: Боли, но съм горд

В последните три минути не изиграхме както трябва мача, призна българският национал

Спорт
11:30 - 22 Май 2023
1860
Везенков: Боли, но съм горд

Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков беше разочарован след загубата на гърците със 77:78 от Реал (Мадрид) във финала на Евролигата. Българинът направи страхотен мач, като се отчете с 29 точки, 9 борби и 4 асистенции.

“В последните три минути не изиграхме както трябва мача. Нямахме добри решения в нападение. Не мисля, че имаше пренавиване. Това е един финал. И двата отбора играеха на 100% от своите възможности. Това е Реал Мадрид - голям отбор. За съжаление, не успяхме дадохме всичко от себе си, но просто не успяхме”, каза Везенков.

"Боли, боли. Мога да кажа, че съм горд от моя отбор. Трябва някак си да се съберем, макар че знам, че е трудно. Все пак трябва да завършим финала подобаващо. Никой не помни какво си направил, освен ако не спечелиш, така че моите индивидуални постижения не ме интересуват. Благодаря на всички деца в България, че почнаха да гледат баскетбол и че са в залата. Ако може да вдъхновим дори едно дете да играе баскетбол, ще сме си свършили работата”, добави звездата на Олимпиакос.