Везенков и Кингс нямат спиране (ВИДЕО)

Фокс и Сабонис изригнаха при петия пореден успех на Сакраменто, този път над Сан Антонио Спърс

Спорт
08:27 - 18 Ноември 2023
4454
Везенков и Кингс нямат спиране (ВИДЕО)

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс постигнаха втората си победа в нововъведения In-Season турнир. В среща от група "C" възпитаниците на Майк Браун победиха "шпорите" със 129:120 (29:31, 33:31, 32:33, 34:26) във "Фрост Банк Арена" в Тексас.

По този начин "кралете" елиминираха Спърс от надпреварата и същевремнно постигнаха петата си поредна победа в редовния сезон на НБА. Сакраменто се изравни с Минесота на върха в групата, като двата тима са с баланс от по 2-0.

Сан Антонио вече няма шансове да продължи напред, тъй като заема последното пето място с актив от 0-3. Иначе Кингс увеличават баланса си в редовния сезон до 7-4 и продължават да заемат шестото място в Западната конференция, докато тексасци инкасират седмо поредно поражение и остават на 14-ата позиция в таблицата с актив от 3-9.

Александър Везенков завърши срещата с пет точки и четири борби при 2/4 стрелба от игра, включително 1/2 от тройката, за 17 минути на паркета. Националът приключи с +/- от +10, като можеше да прекара и доста повече време на паркета. Той направи отлично включване през първото полувреме, когато игра цели 14 минути, и заедно със своя съотборник Малик Монк помогнаха на "кралете" да наваксат 15-точково изоставане.

В третата четвърт обаче Везенков извърши две бързи нарушения и общо три в актива му, като подари четири точки на Сан Антонио от наказателната линия и така Майк Браун реши да го извади след само около три минути на паркета, като до края на мача той не влезе повече на терена.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Sacramento runs on Domas ???????? <a href="https://t.co/rHLEsCzD0l">pic.twitter.com/rHLEsCzD0l</a></p>&mdash; Sacramento Kings (@SacramentoKings) <a href="https://twitter.com/SacramentoKings/status/1725711432531030515?ref_src=twsrc%5Etfw">November 18, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Все пак Сакраменто успя да се справи с жилавите "шпори" благодарение на своите лидери Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис. Плеймейкърът записа първия си 40-точков мач за сезона след 43 в коша на Спърс при 14/24 стрелба от игра, като добави 8 борби и 7 асистенции, а литовският център се отличи с 24 точки, 14 борби и 7 асистенции, въпреки че игра с пет лични нарушения във втората половина на последната четвърт.

Следващият мач на Везенков и компания е срещу Далас Маверикс на Лука Дончич и Кайри Ървинг в понеделник през нощта от 2:30 часа българско време.