Везенков пак игра, Сакраменто победи

Българинът реализира два фаула

Спорт
10:55 - 03 Април 2024
1292
Везенков пак игра, Сакраменто победи

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и отборът му Сакраменто Кингс постигнаха втора поредна победа в Националната баскетболна асоциация, след като се наложиха със 109:95 срещу един от преките си конкуренти за място в плейофите – Лос Анджелис Клипърс.

В Golden 1 Center първата четвърт завърши наравно 24:24, а до полувремето домакините успяха да вземат аванс от 5 точки. Решителна за развой на мача бе третата четвърт, която тимът на Майк Браун спечели с 35:19 и така отвори разлика от 21 точки преди последния период. В него гостите от Ел Ей опитаха да наваксат пасива си, но безуспешно и при сирената за край на мача домакинските фенове ликуваха.

Това бе втори мач за Александър Везенков, след като се завърна от контузия. В него Саша отново получи 10 минути игрово време, в които опита една стрелба отвъд границата за 3 точки, но безуспешно. Все пак, крилото вкара два наказателни удара, а към актива си от 2 точки, той добави и една борба.

Най-резултатен за победата на Кингс бе Домантас Сабонис, който отново избухна с дабъл-дабъл и за 35 минути на паркета вкара 22 точки, към които добави 20 борби и 9 асистенции. Ди’Аарън Фокс пък се отчете с 20 точки, 3 борби и 7 асистенции.

За гостите най-резултатен бе Ръсел Уестбрук с 20 точки, 2 борби и 2 асистенции, докато Ивица Зубац реализира дабъл-дабъл – 10 точки, 11 борби и 3 асистенции, но това не бе достатъчно за Клипърс, за да увеличат победната си серия на 4 мача.

С успеха Сакраменто Кингс заема 7-ата позиция в Западната конференция с 44 победи и 31 загуби до момента през сезона, докато Лос Анджелис Клипърс е 4-и с баланс 47:28.