Везенков се отказа от $6,6 млн. и напусна Торонто

Очаква се българинът да се завърне в Олимпиакос

Спорт
10:59 - 23 Юли 2024
3028
Везенков се отказа от $6,6 млн. и напусна Торонто

Александър Везенков се отказа от възможността да играе за Торонто Раптърс в НБА. Българинът няма да запише нито една минута за канадския отбор, след като журналисти отвъд океана потвърдиха, че той се е отказал от заплатата си за следващия сезон, която бе на стойност над 6.6 млн. долара, за да напусне тима.

Двете страни са постигнали споразумение за раздяла, при което Везенков предава част от оставащата му гарантирана заплата в замяна на незабавна възможност да се присъедини към друг отбор. Очаква се българинът да се завърне в Олимпиакос.

Най-добрият български баскетболист ще бъде свободен да подпише в Гърция, след като премине процедурата по освобождаване в NBA. Това се очаква да се случи в следващите 48 часа.

Везенков подписа тригодишен договор със Сакраменто Кингс миналото лято, за да играе в NBA за първи път в кариерата си. Той не получи желаното игрово време и роля в отбора от Майк Браун. В края на юни той се озова в Торонто след трейд.

Според гръцките медии българинът ще подпише многогодишен договор с Олимпиакос, който ще го превърне в един от най-скъпоплатените баскетболисти в историята на Евролигата.