Везенков вкара 13, но Сакраменто загуби калифорнийското дерби

Лос Анджелис Клипърс посече Кралете като гост

Спорт
08:12 - 30 Ноември 2023
2123
Везенков вкара 13, но Сакраменто загуби калифорнийското дерби

Сакраменто Кингс загуби калифорнийското дерби с Лос Анджелис Клипърс. Възпитаниците на Майк Браун допуснаха поражение от своя съперник със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) в "Голдън 1 Сентър" в Сакраменто.

Това бе втори мач за "кралете" през последните 24 часа, като те не успяха да се противопоставят на Клипърс в защита, което си личи и от огромния брой допуснати точки.

Александър Везенков записа ново върхово постижение за точки в НБА, след като се отличи с най-ефективното си представяне в лигата с 13 точки и 5 борби при 5/7 стрелба от игра, включително 3/5 от тройката.

Българският национал игра 24 минути в срещата днес, като започна мача от резервната скамейка, но влезе с титулярите за старта на второто полувреме и до самия край на срещата бе част от първата петица на "кралете".

На голямата почивка Везенков бе единственият играч на Кингс с положителен +/- от +7, като той отново впечатли с добро представяне във втори пореден мач, след като вчера имаше основна роля за обрата над Голдън Стейт Уориърс.

Нищо обаче не можеше да спре развилнелите се звезди на Клипърс. Джеймс Хардън започна мача с 14 точки през първата четвърт, след това Пол Джордж пое отговорността в нападение, а накрая Кауай Ленърд се превърна в най-резултатен с 34 точки при 14/18 стрелба от игра. Тимът на Тайрон Лу допусна едва четири грешки в нападение и в един момент стреляше 11/18 от тройката по пътя към победата. 

Във временното класиране на Западната конференция Сакраменто е на шестата позиция с актив от 10 победи и 7 загуби, докато ЛА Клипърс е на десетото място с баланс от 8 успеха и 9 поражения.