Везенков вкара само един кош, но Сакраменто би и записа рекорд

Българинът показа солидни изяви в отбрана

Спорт
08:08 - 12 Декември 2023
2227
Везенков вкара само един кош, но Сакраменто би и записа рекорд

Сакраменто Кингс продължава със силното си представяне в НБА, като постигна победа със 131:118 над Бруклин Нетс. 

Александър Везенков не направи сред най-впечатляващите си мачове от гледна точка на резултатността, но все пак с 10 минути на игрището даде своя принос за успеха на Кралете.

Българинът вкара само един кош, регистрирайки две точки на сметката си, но пък показа солидна игра в отбрана - компонентът, в който изостава най-много според всички експерти. Към двете си точки Везенков добави пет борби, като също така успя да направи и един чадър, блокирайки сигурен кош на опонент.

Везенков така и не успя да порази целта от тройката, за разлика от своите съотборници, които бяха точни от дистанция цели 25 пъти. Това е рекорд в историята на франчайза, като до този момент Сакраменто Кингс не бе вкарвал толкова тройки в рамките на един мач.

Първата поява в игра на българина бе в началото на втората част, когато Сакраменто вече имаше аванс от 26:18.

Везенков започна колебливо и извърши първо лично нарушение, което доведе до кош и два наказателни удара за Бруклин, но след това българинът стабилизира играта си и направи няколко ключови намеси срещу гардовете на противника.

В тези минути Сакраменто удвои преднината си, а въпреки борбите, които спечели, Везенков пропусна да реализира от тройката. 

Той напусна игрището след малко над 4 минути игра, за да се появи отново в последната част, когато вече Сакраменто имаше далеч по-солиден аванс от над 10 точки.

Именно тогава Везенков вкара и първия си кош, но секунди по-късно допусна Фокс да реализира тройка през ръцете му, което означаваше край на участието му в мача с общо 10:39 минути на терена.

Сакраменто Кингс пък успя да спечели със 131:118, като има актив от 13 победи и 8 загуби, заемайки шестото място в Западната конференция.