Вежди: Христо Стоичков плака след думите ми вчера, помоли ме да се върна

Недейте да се перчите, това пречи, не ви помага, посъветва депутатите новият шеф на НС

Новини
14:40 - 21 Октомври 2022
3692
Вежди: Христо Стоичков плака след думите ми вчера, помоли ме да се върна

След като бе избран за председател на Народното събрание, развълнуваният Вежди Рашидов сподели емоционален момент от снощи. Доайенът на НС разкри какво му е казал Христо Стоичков.

"Снощи от Маями ми се обади Христо Стоичков. Всички знаете, че е един велик българин. Той е мой приятел и не го крия. Плачеше след изказването ми от вчера, каза ми: "Върни се, хората те обичат!", разказа Рашидов, след което депутатите бурно аплодираха. 

Рашидов беше избран за председател след мъчителни и безкрайни тридневни процедури и преговори между отделните партии в 48-ото Народно събрание. "За" неговата номинация гласуваха 139 депутати, 73 бяха „против“, а 27 се въздържаха. Рашидов беше подкрепен от ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход". "Промяната" и ДБ гласуваха срещу кандидатурата на доайена на ГЕРБ.

„Обещавам, че ще се опитам да работя с всички вас. Обещавам да съм консенсусен, да се вслушвам в думите ви. Намалете перченето - пречи ви, не ви помага. Влагайте повече разум. Хората чакат вашите решения”, посъветва в негов си стил Рашидов, след избора.

"Парламентът трябва да работи. Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ", обеща той.

Снимка: Агнес Методиева