Вежди Рашидов: Радев не седя ли на масата на Ердоган в Анкара?

Политика
20:00 - 07 Януари 2021
4258
Вежди Рашидов: Радев не седя ли на масата на Ердоган в Анкара?

Шефът на Комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов призова президента Румен Радев да спре с нападките срещу държавността, защото те не му правят чест. Скулпторът заяви остро, че за 4 години не е чул едно обединяващо послание от държавния глава.

"Изумен съм от продължаващата полемика между президента и премиера и досега се въздържах от категорична позиция, но виждам, че нещата минават всякакви граници, а това води до деморализиране на държавата. Свидетели сме как близо четири години българският президент без да е направил нито едно послание към българския народ като държавник, като носител на мъдростта, като обединяващ фактор, все повече е обзет от една фиксация, която се е превърнала в политическо поведение, във водене на странни войни", заяви Рашидов.

"Вече сме свидетели и на явни нападки и безпочвени обвинения и намесване на името на президента на Турция, който е приятел на България. Благодарение на националноотговорната политика на премиера Борисов днес българският народ живее спокойно. Нима забравихме страха от бежанската вълна?", напомни бившият културен министър.

"А сега ще попитам президента Радев: Бойко Борисов ли седеше на масата на Реджеп Ердоган по време на инагурацията му в Анкара или самият той - Румен Радев? Аз бях на съседната маса. Именно затова моля президента Радев да не си позволява толкова лесно да подхвърля имена на президенти на която и да е друга държава. И най-малкото на президента на Турция, който е приятелски настроен към България. Време е да спре тази безсмислена война, защото предстоят избори и българското общество трябва да може да направи своя свещен избор по най-демократичен начин."