Вежди Рашидов съди колега за 120 000 лева

Велислав Минеков се обяви за репресиран, бил следен и шпиониран със средства на Народното събрание

Новини
11:23 - 29 Февруари 2020
10193
Вежди Рашидов съди колега за 120 000 лева

Вежди Рашидов е завел 2 съдебни дела за обиди, неверни твърдения и клевети срещу своя колега скулптор Велислав Минеков, с когото водят словесна война от няколко години. Бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ иска 120 000 лева финансово обезщетение от Минеков, а в съда е приложил стенограми от десетки негови изказвания, направени в социалните мрежи и в предаването на Сашо Диков по кабеларката „Евроком”.

Съдебните дела за клевета очевидно са уплашили устатия инак Минеков, който снощи се ожали, че срещу него се оказва репресия, в която участва и парламентарния секретариат. Минеков даже е изпратил сигнал до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в който твърди, че Вежди Рашидов е отправил „откровена заплаха към мен със закана за саморазправа и с тенденция за отмъшение”. Според Минеков, Вежди Рашидов извършвал детективска дейност спрямо него, тъй като следял всяко негово изказване, а след това му завеждал дела.

Велислав Минеков се ожали на Цвета Караянчева от Вежди Рашидов

„Той желае да бъда осъден. Събрал е изключителна колекция от мои публикации във Фейсбук, като за тази детективска дейност му помага секретариата на Народното събрание. Искам да знам какво работи Вежди Рашидов и защо се занимава с мен и семейството ми”, гневи се Велислав Минеков. Той използва случая да обяви, че все още прокуратурата не е заловила подпалвача на автомобила му, който бе опожарен през лятото на 2019 г., а  внушението бе, че зад това крими деяние може да стои Рашидов или някой от властта.

„В случая Минеков се опитва да се измъкне от делата за клевета, като се изкара репресиран. Вежди Рашидов не го съди в качеството си на бивш министър на културата и депутат, а като частно лице”, коментират юристи.